KARRIERE

NTNU vil ta opp 300 flere ingeniørstudenter

NTNU åpner for at det blir mindre trangt i lesesaler for utenlandske studenter. Det blir hele 300 nye studieplasser fra 2012.
NTNU åpner for at det blir mindre trangt i lesesaler for utenlandske studenter. Det blir hele 300 nye studieplasser fra 2012. Bilde: colourbox.com

– NTNU tar ingeniørmangelen på alvor. Vi kan ta opp 300 flere internasjonale ingeniørstudenter på våre internasjonale masterprogrammer. Allerede om få år kan disse gå inn i norsk arbeidsliv, skriver Johan Hustad, prorektor for innovasjon og eksterne relasjoner på NTNUs blogg.

Hustad forklarer til Teknisk Ukeblad at mange studenter blir gjennom studietiden i Norge integrert i det norske samfunnet, lærer seg språket og får innsikt i arbeidslivet. Flere får sommerjobber ved norske teknologibedrifter.

– Ved å skape nye studieplasser for de internasjonale studentene kan vi bidra til at det blir flere ingeniører på arbeidsmarkedet i Norge, sier Hustad.

Utenlandske ingeniører redder industriveksten

Flere studieplasser siden 2007

Ifølge Hustad er det en relativt liten, men viktig endring i antall studieplasser.

– Det er umulig å plutselig utdanne mange flere ingeniører på grunn av utdanningsproblematikk og mangel på lærere. Allikevel prøver vi å gjøre det vi kan. Vi har tatt inn 250 personer ekstra per år siden 2007 på sivilingeniørstudier, men det gjelder primært norskspråklige søkere.

Nå ønsker NTNU å rette seg mot utenlandske søkere.

Presser inn flere studenter

En myte

På internasjonale masterprogram foregår undervisningen på engelsk og det er ingen krav til norsk språkkunnskaper.

Hustad hevder at det er en myte at utenlandske studenter forlater Norge så fort de er ferdige med utdannelsen sin.

– Det er mange som blir igjen i Norge. Det er et godt arbeidsmarked her for sivilingeniører og svært høy lønn. Vi ser at mange doktorgradsstipendiater blir i Norge etter endt utdanning og får seg gode jobber i norsk industri.

Gløshaugens mest ettertraktede studier

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.