NRK: Unibuss reddet fra konkurs

En avtale er på plass for å hindre Unibuss i å gå konkurs, skriver NRK. Byrådet i Oslo har kalt inn til pressekonferanse mandag ettermiddag.

Busskrisen hos Unibuss kan være løst. Mandag ettermiddag har byrådet kalt inn til pressekonferanse.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Busskrisen hos Unibuss kan være løst. Mandag ettermiddag har byrådet kalt inn til pressekonferanse. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle/NTB
13. mai 2024 - 13:59

Unibuss, Oslos største bussoperatør, sliter økonomisk. Den siste tiden har det blitt jobbet på spreng for å unngå konkurs og busskollaps.

Miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea (V) har kalt inn til en pressekonferanse klokka 15, og her vil Unibuss være temaet, ifølge NRK og Avisa Oslo.

Etter det NRK erfarer, innebærer løsningen at Unibuss går til Oslo tingrett og begjærer såkalt frivillig rekonstruksjon av selskapet. De gir Unibuss konkursbeskyttelse inntil detaljene er på plass.

Løsningen er basert på en avtale mellom Unibuss, Unibuss' eier Sporveien og Ruter, ifølge NRK, som også skriver at avtalen innebærer at Sporveien skyter inn friske penger for å redde selskapet.

I tillegg til å være nær konkurs, har busselskapet blitt ilagt store bøter etter vinterens kaos. Dersom Unibuss hadde gått konkurs, ville rundt 70 prosent av bussene i Oslo stoppet umiddelbart.

Unibuss har solgt datterselskapet Unibuss Tur til Oslo-Buss.
Les også

Kriserammede Unibuss selger selskap til konkurrent

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.