NRK kårer «Norges verste vei» - her er finalistene

Statskanalen fikk inn over 3000 forslag. 

Fylkesvei 885 fra Hesseng til Nyrud i Finnmark, ble av Sp-politiker Kurt Wikan kåret til «Norges dårligeste vei» i 2014. Nå kan den få enda en liknende tittel. Denne gangen i regi av NRK.
Fylkesvei 885 fra Hesseng til Nyrud i Finnmark, ble av Sp-politiker Kurt Wikan kåret til «Norges dårligeste vei» i 2014. Nå kan den få enda en liknende tittel. Denne gangen i regi av NRK. Martin Gramnæs
27. apr. 2018 - 16:01

Blant disse strekningene, ble de 25 med flest stemmer oversendt en jury bestående av Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk, Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund og Stig Skjøstad i NAF. Disse tre har nå valgt ut ti finalister i «konkurransen».

– Vei er ekstremt viktig for folk, og det viser engasjementet her med alle de innsendte forslagene, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk til NRK

Disse strekningene er plukket ut: 

Fv. 285 Hole - Lier i Buskerud

Fv. 60 Hellesylt-Grodås i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane

Rv. 41 Treungen-Vrådal, Telemark

Fv. 615 Hyen - Storebru, Sogn og Fjordane

Rv. 13 Bjotveit - Odda, Hordaland

Rv. 13 Erfjord - Sand

Fv. 33 Minnesund-Gjøvik

E16 Bergen-Voss, Hordaland

Fv. 57 Tromvik-Grøtfjord, Troms

Fv. 885 Hesseng-Nyrud, Finnmark

Nå som alle finalistene er presentert, skal det straks være mulig å bli med å stemme på hvilken strekning som fortjener den lite flatterende tittelen «Norges verste vei».  Hos NRK kan du også lese mer om strekningene. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.