NETTARKIV

Notiser

Ole K. Helgesen
26. nov. 2007 - 12:27

Grasrotopprør i Senterpartiet

Nestleder for Senterpartiet i Norddal kommune, Egil Berge, starter et grasrotoppgjør i partiet mot forslaget til skjerpet beskatning av småkraft. – Vi har et valg om to år, hvis ikke Sp går imot denne skatteøkningen, kommer partiet til å miste mange velgere, sier Berge til Nationen.



Vil bombe statsråden med e-post

Natur og Ungdom oppfordrer folk i Finnmark til å «bombe» olje- og energiminister Åslaug Haga med e-post mot den planlagte 420 KV-linja fra Balsfjorden i Troms til Hammerfest. Ifølge miljøorganisasjonen vil den bli et av Norges lengste sammenhengende naturinngrep.



Havmøllene til Tyskland

REC-gründer Alf Bjørseth vil sammen med Grieg-gruppen satse stort på vindmøller til havs i Tyskland gjennom selskapet Norwind. Bjørseth sier til DN at en satsing i Norge er utelukket så lenge støtteordningen er tilnærmet lik null.



– Spiller ingen rolle hvem som betaler

– For klimaets del spiller det ingen rolle om forurenser eller staten betaler for kvoter. Det svarte til slutt miljøvernminister Erik Solheim i Stortinget om hvordan klimakvotesystemet som trer i kraft over nyttår eventuelt vil ramme gasskraftanlegget på Kårstø, ifølge Aftenbladet.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.