INDUSTRI

Norske skog i gjeldskrise

Norske Skog-sjef Christian Rynning-Tønnesen er nødt til å be bankene om nåde for milliardgjeld som forfaller de neste tre årene.
Norske Skog-sjef Christian Rynning-Tønnesen er nødt til å be bankene om nåde for milliardgjeld som forfaller de neste tre årene. Bilde: Falch, Knut
Per Erlien Dalløkken
22. feb. 2008 - 07:23

Det er gjeld på til sammen åtte milliarder kroner som forfaller i 2010 og 2011.

Dette er lån hardt pressede Norske Skog ikke klarer å betale tilbake i en jafs. Nå trygler selskapet bankene om betalingsutsettelse, skriver Aftenposten.

Vil redusere avdragene

Norske Skog jobber nå for å få til en ordning der selskapet betaler én milliard kroner i året i avdrag.

– Ja, vi ønsker å fordele gjeldsforfallene over flere år. Vi har ikke søkt om det formelt, men vi har snakket med bankene om å få endret avdragsprofil, sier direktør Christian Rynning-Tønnesen.

Norske Skog-sjefen bekrefter overfor Aftenposten at selskapet ikke vil makte å innfri dersom bankene forlanger å få alle pengene tilbake på forfallsdato.

– På vei opp

Med noen forbehold har Rynning-Tønnesen beholdt framtidstroen på papirmarkedet der han antar at det vil lysne neste år.

– Vi har fått usikkerhet rundt konjunkturene i USA og Europa. Klarer amerikansk og europeisk økonomi seg rimelig bra, så vil effekten av at to millioner tonn papirkapasitet stenges ned i USA og Europa hjelpe neste års prisforhandlinger. Sør-Amerika og Asia er på vei opp. Det samme gjelder magasinpapir, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.