KRAFT

Norsk solkraft i Afrika

INGEN FOTBALL: Solcellepaneler levert av Scatec Solar i Bayern. Anlegget på bildet er på 5,6 MW, mens Sør-Afrika-kraftverket vil bli på 75 MW og dekke et areal tilsvarende 140 fotballbaner.
INGEN FOTBALL: Solcellepaneler levert av Scatec Solar i Bayern. Anlegget på bildet er på 5,6 MW, mens Sør-Afrika-kraftverket vil bli på 75 MW og dekke et areal tilsvarende 140 fotballbaner. Bilde: Scatec

Midt under klimatoppmøtet i Durban i Sør-Afrika, kommer nyheten om at det norske solcelleselskapets teknologi er foretrukket til landets største solkraftverk.

Scatec Solar er kategorisert som den beste tilbyder av et solkraftverk på 75 MW i regionen Northern Cape, det meste solrike området i landet.

C02-bekjemper

Anlegget vil produsere ca. 145 millioner kWh, nok strøm til å dekke behovet til 35.000 sørafrikanske husholdninger. Miljømessig sparer Sør-Afrika CO2-utslipp på 125.000 tonn årlig i forhold til et kullkraftverk.

Utbyggingen av solkraftverket inngår i første runde av Sør-Afrikas program for utbygging av fornybar kraft, South African Renewable Energy Independent Power Producer Program. Lokalt betyr det mange arbeidsplasser i byggeperioden.

Stort område

Kraftverket på 75 MW vil bli det største i sitt slag i Sør-Afrika. Byggestart er våren 2012 med ferdigstillelse i 2013. Anlegget vil dekke et område på 105 ha, tilsvarende ca. 140 fotballbaner, skriver Scatec Solar i en pressemelding.

Scatec Solar kan levere et nøkkelferdig kraftverk sammen med sin joint venture-partner Scatec Solar SA i Sør-Afrika.

Scatecs Bjørn Osmundsen: – Blodbadet er bra for solindustrien

Etterlyser mer solcelleforskning

Bjørseth vil til Hawaii

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.