KARRIERE

Norsk Luftambulanse tapte ankesak mot egne ansatte

Ni ansatte i Norsk Luftambulanse får overført ansiennitet fra forrige arbeidsgiver, mens to andre saksøkere får overført sine arbeidsforhold til selskapet.

Trondheim  20171109.Luftambulansens helikopter i lufta.
Trondheim 20171109.Luftambulansens helikopter i lufta. Foto: Gorm Kallestad/ NTB
11. jan. 2021 - 13:27

Dommen fra Borgarting lagmannsrett er enstemmig, opplyser Parat som representerer saksøkerne. De ansatte tapte i tingretten.

For to år siden tapte Lufttransport anbudsrunden for ambulansehelikoptrene. Norsk Luftambulanse (NLA) vant og overtok operatøransvaret for luftambulansetjenesten med helikopter i Ålesund, Brønnøysund og Tromsø.

Overtakelsen av operatøransvaret har ført til konflikter om dette var å regne som en virksomhetsoverdragelse, noe som innebærer at alle ansatte vil beholde lønnsnivå og ansiennitet.

– Lagmannsretten er enige med oss i at virksomheten er videreført ved å overta tre baser som utfører tjenester for Helse nord og Helse Midt-Norge. Befolkningen i det geografiske området der basene opereres, er de samme som før og arbeidsoppgavene til pilotene og redningsmennene som er overført, er de samme som tidligere, sier Parat-advokat Christen Horn Johannessen.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.