ARKIVNYHETER

Norsk Industri: Etterlengtet Petroleumsmelding

SIKRER VELFERDEN: ¿ Ny utvikling vil bidra til å sikre norsk verdiskaping i årene framover og bidra til at vi kan opprettholde vår velferd, sier Rugtvedt.
SIKRER VELFERDEN: ¿ Ny utvikling vil bidra til å sikre norsk verdiskaping i årene framover og bidra til at vi kan opprettholde vår velferd, sier Rugtvedt. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
24. juni 2011 - 13:23

Det er en etterlengtet petroleumsmelding som nå er lagt fram. Norsk Industri verdsetter at meldingen skisserer aktivitet for alle landsdeler. – Dette sikrer videreutvikling av norsk kompetanse, styrker konkurransekraften og næringen som helhet, skriver Norsk industri i en pressemelding.

– Norsk Industri er godt fornøyd med at meldingen skisserer en utvikling med høy aktivitet og med sterk vekt på videre teknologiutvikling som kan sikre leverandørindustrien og maritim sektor fortsatt vekst i de internasjonale markedene. Dette er også viktig for å sikre framtidsrettede kompetansehevende arbeidsplasser, understreker Rugtvedt.

Skal finne flere ressurser

– Enighet om delelinjen med Russland og åpning av det tidligere omstridte området i Barentshavet, kan føre bransjen inn i en ny æra, sier Rugtvedt.

– Norsk sokkel har ennå mye ressurser som det gjenstår å finne både i modne områder og i nye områder. Sikkerhet og miljø har vært ledetråder som har gjort norsk oljeindustri til den reneste i verden. Dette er en utvikling og posisjon som meldingen forsterker og som bidrar til at Norge fortsatt skal ha en ledende miljøposisjon i en global bransje, sier han.Samarbeid mot felles mål

– Utvikling, demonstrasjon og det å ta i bruk ny teknologi har Norge tradisjon for, og dette er en utfordring som må være en nasjonal fellesoppgave. Vi har i de senere år ikke funnet felt som har størrelse og styrke til å bære kostnadene ved slik utprøving alene. Uten å utvikle og prøve ut ny teknologi vil vi svekke våre internasjonale muligheter og konkurranseevne. I lys av denne forståelsen ønsker Norsk Industri at det bevilges tilstrekkelig med midler til viktige teknologiutviklingsprogrammer som blant annet pilotering og testing (Demo2000) for å sikre framtiden. sier Runar Rugtvedt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.