Norgesporten-entreprenør konkurs

Vil trolig ikke medføre betydelige forsinkelser, sier Vegvesenet.

Slik vil brua bli seende ut på E18 i Ørje når den en gang blir ferdig.
Slik vil brua bli seende ut på E18 i Ørje når den en gang blir ferdig. Bilde: Ill: Statens vegvesen
Redaksjonen Våre Veger
27. okt. 2017 - 12:36

Statens vegvesens utbyggingsprosjekt E18 Ørje-Vinterbro opplyser at underentreprenør NLI Vcon AS har begjært oppbud. Selskapet har vært ansvarlig for byggingen av stålbroen «Norgesporten» i Ørje, på kontrakt under hovedentreprenør Hæhre.

– Vi har nettopp fått overbragt denne informasjonen fra Hæhre entreprenør AS. De har holdt oss løpende orientert etter at NLI forsvant fra byggeplassen tidligere denne uken, sier vegvesenets prosjektleder Elin Bustnes Amundsen ved E18 Ørje-Vinterbro.

– Til tross for den oppståtte situasjonen har vi tro på at byggingen av Norgesporten vil kunne ferdigstilles uten ytterligere forsinkelser. Hæhre har allerede lagt frem en plan for hvordan de vil løse dette, og den har vi all tillit til, sier prosjektlederen.

 

Dato fastsettes innen kort tid

Formell åpning av E18 Riksgrensen-Ørje har blitt forskjøvet utover høsten på grunn av utfordringer med byggingen av Norgesporten. Bortsett fra brua er resten av parsellen ferdigbygd, og den nye vegen mellom Ørje og svenskegrensa ble åpnet for trafikk i mai.

– Dato for ferdigstilling av Norgesporten og festpreget åpningsarrangement i Ørje sentrum vil forhåpentligvis kunne fastsettes innen kort tid, sier Amundsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.