-Norges styggeste turistattraksjon

Ifølge «The Travel Inspector», som profilerer seg som Nordens største reiseblogg, har Nasjonale turistveger bommet stygt i valget av kunstverk ved Atlanterhavsvegen i Møre og Romsdal.

-Hadde ikke dette kunstverket kostet millioner så hadde det blitt anmeldt som hærverk og forsøpling av fin natur, skriver Odd Roar Lange i «The Travel Inspector», om marmorormen ved Atlanterhavsvegen.
-Hadde ikke dette kunstverket kostet millioner så hadde det blitt anmeldt som hærverk og forsøpling av fin natur, skriver Odd Roar Lange i «The Travel Inspector», om marmorormen ved Atlanterhavsvegen. Bilde: Kjell Herskedal
Kjell Herskedal
11. okt. 2016 - 08:16

I oktober var det offisiell åpning av marmorsjøormen, som vi omtalte her i Våre Veger i fjor.  «Dette er Norges styggeste turistattraksjon», skriver tidligere Dagblad-journalist Odd Roar Lange som står bak bloggen.

Lange var på plass da «Columna Transatlantica» av kunstneren Jan Freuchen kom på plass ved Atlanterhavsveien i fjor. Hans første reaksjon var at dette var veldig lite pent, komplett uforståelig og veldig malplassert. Men han ville vente til parkeringsplassen, den nyetablerte turstien og gang- og sykkelvegen kom på plass, slik at kunstverket kunne vurderes i en sammenheng, som en helhet.

 

Og dommen er som følger:

«Det hjalp ikke det minste. Snarere tvert imot. (-) Marmorbiter ligger strødd rundt i naturen, over og under vann, og utgjør et komplett uforståelig kunstverk som ikke på noen måte henger sammen med kunstverket Atlanterhavsvegen – som på sin side får svært rosende omtale i inn- og utland.»

 

Og til slutt:

«Hadde ikke dette kunstverket kostet millioner så hadde det blitt anmeldt som hærverk og forsøpling av fin natur.»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.