PROSJEKTERING

Norges største konsulentselskap omsatte for 5,4 milliarder kroner i 2018 - veksten fortsetter

Norconsult økte omsetningen med 15,5 prosent i fjor, og driftsresultatet ble  på 401 millioner kroner.

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen er godt fornøyd med omsetnings- og resultatutviklingen i Norconsult.
Konsernsjef Per Kristian Jacobsen er godt fornøyd med omsetnings- og resultatutviklingen i Norconsult. Foto: Erik Burås
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. mars 2019 - 13:11

For hele 2018 hadde Norconsult en omsetning på 5,342 milliarder kroner. Det er en økning på 15,5 prosent sammenlignet med 2017. For året endte det underliggende driftsresultatet på 401 millioner kroner, mot 371 millioner i 2017. Driftsmarginen for selskapet ble 7,5 prosent i 2018 (8 prosent i 2017). 

Salget av Norconsult Eiendom er ikke reflektert i det underliggende driftsresultatet. Tar man dette med gir det resultatbidrag med en engangseffekt, slik at faktisk resultat blir 865 millioner for 2018, melder selskapet i en pressemelding.

– Tøff konkurranse i markedet

– Vi er veldig godt fornøyd med omsetnings- og resultatutviklingen. Konkurransesituasjonen er tøff, likevel har vi et høyt aktivitetsnivå. Vi har truffet godt med de oppkjøpene vi har gjennomført i 2018 og har samtidig en betydelig organisk vekst. Økt aktivitet, god prosjektgjennomføring og høy medarbeidertilfredshet er med på å forsterke den positive utviklingen til selskapet, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Særlig i Norden fortsetter Norconsult å vokse, både organisk og gjennom oppkjøp. I 2018 overtok selskapet Nordic – Office of Architecture (Nordic). Med en eierandel på over 90 prosent i Nordic, samt oppkjøpet av Arkitekthuset Monarken i Sverige og det danske arkitekt- og rådgivningsselskapet KAAI – Kærsgaard & Andersen, har Norconsult nå posisjonert seg som en av de store og toneangivende aktørene innen arkitektur i Norden. 

Samlet betyr oppkjøpene 600 flere ansatte i Norconsult, som totalt nå teller hele 3800 medarbeidere.  2750 av dem jobber i Norge.

Mange store oppdrag

Norconsult har jobbet med flere spennende prosjekter i 2018. Noen av dem er byutvikling og prosjektering av Bispevika i Oslo, Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, InterCity Drammen-Kobbervikdalen og E18 Tvedestrand-Arendal.

Sammen med AF Gruppen er Norconsult nå i gang med en totalentreprise med E39-utbyggingen mellom Kristiansand vest og Mandal øst, for tiden Norges største veiprosjekt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.