BYGG

Norges nye ambassade i India kostet nesten 200 millioner kroner

Etter en byggeperiode på fem år kunne statsministeren i dag åpne Norges nye ambassade i New Dehli.

Panoramabilde av Norges nye ambassade i India.
Panoramabilde av Norges nye ambassade i India.Foto: Statsbygg/ Vikas Narayan

Ambassaden i New Delhi måtte utvides for å romme Norges økende interesse for India. Mandag åpnet statsminister Erna Solberg (H) bygget.

Les også

Ambassaden har fått ny visumavdeling og 15 nye leiligheter til diplomatene. Også ambassadørens residens er rehabilitert og utvidet.

Se resultatet i bildekarusellen øverst i artikkelen.

Lavt energiforbruk

Ambassaden i New Dehli

 • Oppdragsgiver: Utanriksdepartementet
  Contract Manager: P. Narayan Associates
  Arkitekt: Terje Grønmo Arkitekter AS/Plural Design
  Brutto bygningsareal: ca. 9000 kvm
  Byggeperiode: 2013 til 2018
  Kostnadsramme: 190,2 mill. kr
Les også

Det er Statsbygg som har stått for byggearbeidet, og direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen overrakte den symbolske nøkkelen til statsministeren, som ga den videre til ambassadøren.

Prosjektet har hatt en grønn profil med valg av flest mulig miljøvennlige løsninger. Blant annet er det er lagt til rette for redusert forbruk av vann og lavt energiforbruk, opplyser Statsbygg på sine nettsider om prosjektet.

Lokale byggematerialer

Det har også blitt lagt vekt på å bruke lokalt tilgjengelige materialer og løsninger som samsvarer med lokal byggeskikk. Bygget er utformet på en måte som skal minske behovet for kjøling og oppvarming. 

Utbyggingen er en følge av den økte aktiviteten og samarbeidet mellom Norge og India. 

Ambassadør Nils Ragnar Kamsvåg og hans stab har alt flyttet inn i nye kontorer og boliger. Men under statsministerens India-besøk ble nybygget feiret med nøkkeloverrekkelse og festivitas i hagen, med både norske og indiske gjester. 

Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av Norges nye ambassadebygg i Indias hovedstad New Delhi mandag. Fra høyre ambassadør Nils Ragnar Kamsvåg og direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg, som har vært ansvarlig for byggeprosjektet. Til venstre minister i den indiske regjeringen, Vijay Kumar Singh.Foto: Gunnhild Hokholt Bjerve / NTB scanpix Foto: Gunnhild Hokholt Bjerve