BYGG

Norges nye ambassade i India kostet nesten 200 millioner kroner

Etter en byggeperiode på fem år kunne statsministeren i dag åpne Norges nye ambassade i New Dehli.

7. jan. 2019 - 17:14

Ambassaden i New Delhi måtte utvides for å romme Norges økende interesse for India. Mandag åpnet statsminister Erna Solberg (H) bygget.

Her kommmer 2.8 tonn stein, og rammer konstruksjonen med 1000 kJ. Det meste av kreftene tas av det øvre laget, lag nummer to fordeler kreftene tl kræsjboksene, som hviler på den stive stålkonstruksjonen.
Les også

Bruker aluminium til ny skredsikring

Ambassaden har fått ny visumavdeling og 15 nye leiligheter til diplomatene. Også ambassadørens residens er rehabilitert og utvidet.

Se resultatet i bildekarusellen øverst i artikkelen.

Lavt energiforbruk

Vis mer
Les også

Det er Statsbygg som har stått for byggearbeidet, og direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen overrakte den symbolske nøkkelen til statsministeren, som ga den videre til ambassadøren.

Prosjektet har hatt en grønn profil med valg av flest mulig miljøvennlige løsninger. Blant annet er det er lagt til rette for redusert forbruk av vann og lavt energiforbruk, opplyser Statsbygg på sine nettsider om prosjektet.

Lokale byggematerialer

Det har også blitt lagt vekt på å bruke lokalt tilgjengelige materialer og løsninger som samsvarer med lokal byggeskikk. Bygget er utformet på en måte som skal minske behovet for kjøling og oppvarming. 

Utbyggingen er en følge av den økte aktiviteten og samarbeidet mellom Norge og India. 

Ambassadør Nils Ragnar Kamsvåg og hans stab har alt flyttet inn i nye kontorer og boliger. Men under statsministerens India-besøk ble nybygget feiret med nøkkeloverrekkelse og festivitas i hagen, med både norske og indiske gjester. 

Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av Norges nye ambassadebygg i Indias hovedstad New Delhi mandag. Fra høyre ambassadør Nils Ragnar Kamsvåg og direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg, som har vært ansvarlig for byggeprosjektet. Til venstre minister i den indiske regjeringen, Vijay Kumar Singh.Foto: Gunnhild Hokholt Bjerve / NTB scanpix <i>Foto:  Gunnhild Hokholt Bjerve</i>
Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av Norges nye ambassadebygg i Indias hovedstad New Delhi mandag. Fra høyre ambassadør Nils Ragnar Kamsvåg og direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg, som har vært ansvarlig for byggeprosjektet. Til venstre minister i den indiske regjeringen, Vijay Kumar Singh.Foto: Gunnhild Hokholt Bjerve / NTB scanpix Foto:  Gunnhild Hokholt Bjerve
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.