INDUSTRI

Norge får en av Europas største kobbergruver

Nussir har fått driftstillatelse. De enorme kobberressursene vil hjelpe Norge og verden med å elektrifisere samfunnet

Oversikt: Her er malmens utløp i dagen plottet inn i landskapet som en oransje stripe. Tettstedet Kvalsund er merket med gult. Det er også det gamle gruveanlegget ved Øyen til Folldal Verk som ble lagt ned på 70-tallet, mens Markoppneset er en mulig plassering av gruvepåslag og oppredningsverk. De røde prikkene er gamle gruveanlegg.
Oversikt: Her er malmens utløp i dagen plottet inn i landskapet som en oransje stripe. Tettstedet Kvalsund er merket med gult. Det er også det gamle gruveanlegget ved Øyen til Folldal Verk som ble lagt ned på 70-tallet, mens Markoppneset er en mulig plassering av gruvepåslag og oppredningsverk. De røde prikkene er gamle gruveanlegg. Illustrasjon: Nussir

Regjeringen har veiet interesser fra industrien opp mot reindriftsnæringen og problemene med utslipp i Repparfjorden, og gitt Nussir ASA tillatelse til å sette i gang gruvedrift i Kvalsund i Finnmark. Det følger imidlertid noen betingelser med driftstillatelsen. Blant annet skal det ikke være drift i deler av gruva i de seks ukene reinkalvingen pågår.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.