MOTOR

Nordsjø-helikopter landet trygt etter motortrøbbel

13. mai 2011 - 07:13

Helikopteret – som er av typen Sikorsky S-92 og eies av selskapet Bristow Norway – var 90 nautiske mil fra Sola og på vei fra Sola til en installasjon på Ekofisk da det fikk problemer med den ene motoren og sendte ut nødsignal.

Nødmeldingen nådde Hovedredningssentralen klokka 20.47.

Oljetrykket falt i den ene motoren. Mest sannsynlig på grunn av en oljelekkasje, som førte til at motoren stoppet, skriver Stavanger Aftenblad.

Landet på Sola

– Klokka 21.30 landet helikopteret på Sola, og alt ser bra ut, forteller vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Da helikopteret sendte ut nødsignal, fløy et redningshelikopter det i møte for sikkerhets skyld. De to fløy side ved side den siste halvtimen inn mot land.

Ingen av de 18 som var om bord – hvorav to var besetning og resten passasjerer – ble skadd i hendelsen, opplyser daglig leder Reene De Jong i Bristow Norway til NTB.

Nytt helikopter

Oljelekkasjen skyldtes ikke at helikopteret var gammelt, ifølge eieren.

– Helikopteret var av den nyeste generasjonen, så alder kan ikke ha vært årsaken, sier De Jong.

Etter landingen holdt flygerne en debrifing med passasjerene.

Vibrasjoner

Ifølge Stavanger Aftenblad skal det ha vært sterke vibrasjoner om bord i helikopteret på turen tilbake til Sola, og mannskapet var usikre på om de ville klare turen tilbake til land.

Ingen fly fikk verken lette eller lande ved flyplassen, som ble satt i alarmberedskap da helikopteret sendte ut nødsignal

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.