FARTSGRENSER

Nordmenn flest mener fartsgrensene er høye nok

Mer enn syv av ti er motstandere av høyere fart på veiene, viser undersøkelse.

Mer enn syv av ti nordmenn mener fartsgrensene er høye nok, ifølge en fersk undersøkelse.
Mer enn syv av ti nordmenn mener fartsgrensene er høye nok, ifølge en fersk undersøkelse. Foto: Alf Ove Hansen/NTB Scanpix
14. juli 2020 - 09:08

Over sju av ti nordmenn mener fartsgrensene i Norge er riktige eller burde vært lavere, viser en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk.

64 prosent mener fartsgrensene er gode som de er, mens 8 prosent mener de burde vært lavere på mange veier.

72 prosent motstiller seg heving av fartsgrensene. Undersøkelsen er gjennomført av Kantar på oppdrag fra Trygg Trafikk.

Nå begynner klimapartnerskapsforhandlingene med regjeringen. Administrerende direktør i Maritimt Forum, Ivar Engan, presenterer seks forslag.
Les også

Maritimt forum: Insisterer på CO2-fond som beste tiltak for å kutte utslipp

Trygg Trafikk er fornøyd

– Dette viser at de fleste mener det går fort nok på norske veier. Det er en klar sammenheng mellom fart og ulykker, og vi er glade for å se at flertallet åpenbart ser dette, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Sammenlignet med tilsvarende undersøkelse i fjor er det færre som ønsker høyere fartsgrenser i 2020 enn i 2019. I fjor svarte 37 prosent av de ønsket høyere grenser, mot 25 prosent i år.

Av dem som ønsker høyere fart, er 32 prosent menn, mens 18 prosent er kvinner. Aldersmessig er det flest som ønsker seg høyere fart i gruppen mellom 45 og 59 år.

– Godt voksne menn har lenge vært overrepresentert på ulykkesstatistikken. Da er det litt betenkelig at såpass mange menn og såpass mange middelaldrende ivrer for høyere fartsgrenser, sier Johansen.

Eirik Børsheim (35)  har jobbet med batterier hele sitt yrkesliv, og han er i dag visepresident for produkt og teknologiutvikling  i Freyr Battery. Han har fortsatt stor tro både på selskapet og næringen, selv om selskapets første storskalafabrikk nå blir bygget i USA i stedet for i Mo i Rana.
Les også

Freyrs teknologidirektør: – Våre sterkeste konkurrenter vil være de kinesiske leverandørene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.