Nordland rigger seg klar til 2020: Ansetter egen vegsjef

Nordland er første fylke ut i forberedelsene til å overta administrasjonen av fylkesvegene, og skal nå ansette sin egen vegsjef

Svein Eggesvik fortalte i et møte mellom fylkeskommunene og Statens vegvesen i dag, at Nordland nå er klar for å ansette sin egen vegsjef.
Svein Eggesvik fortalte i et møte mellom fylkeskommunene og Statens vegvesen i dag, at Nordland nå er klar for å ansette sin egen vegsjef.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. juni 2018 - 18:52

Etter planene i regionreformen skal alt ansvaret og administrasjonen for fylkesvegene fra 2020 overføres fra Statens vegvesen til fylkeskommunene. Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik (Sp) ser dette som en mulighet for Nordland fylkeskommune å  skape mer veg for pengene. Å ansette en vegsjef allerede nå, gjør fylkeskommunen i stand til å gå aktivt inn i prosessen, heter det i en pressemelding.

-Overføringen av det totale ansvaret for fylkesvegene til fylkeskommunen er ikke mer enn halvannet år unna. Vi setter nå i gang prosessen med å finne rett person til å lede denne jobben, forteller fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp).

Krever rask avklaring

Overføringen av fylkesvegene er bestemt av Stortinget. Usikkerheten ligger i hvordan dette skal gjøres. Per nå ligger det an til at Stortinget skal vedta en egen overføringslov som skal sikre prosessen og ivareta de ansatte i juni 2019. Eggesvik mener det er alt for lenge å vente til neste sommer.

-Vi har en plikt til å gjøre prosessen så god som mulig – for de ansatte – og for fylkeskommunene. Vi må få vite rammene for denne prosessen, og krever at dette blir avklart senest før jul, fastslår samferdselsråd Eggesvik.

Først ut i Norge

I møte mellom fylkeskommunene og Statens vegvesen i dag, slapp Eggesvik nyheten om at Nordland som første fylke, ønsker et proaktivt forhold til denne store endringen i vegadministrasjonen i Norge.

-Ved å ansette en egen vegsjef, tar vi det ansvaret vi har mulighet for å gjøre på dette stadiet. Vi skal garantere for at denne overføringen blir bra både for ansatte og for trafikantene på vegene våre, avslutter samferdselsråd Svein Eggesvik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.