ASFALT

Nordland bruker fjorårets overskudd til mere asfalt på veiene i år

Fylkesrådet vil sette av 100 millioner ekstra på toppen av årets budsjett til asfaltering. – Det vil gi rundt 200 kilometer ny asfalt på veiene i fylket vårt i løpet av året, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Leder og nestleder i fylkesrådet i Nordland,Elin Dahlseng Eide (Ap) og Svein Øien Eggesvik (Sp).
Leder og nestleder i fylkesrådet i Nordland,Elin Dahlseng Eide (Ap) og Svein Øien Eggesvik (Sp). Foto: Nordland fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. mai 2023 - 09:57

De ekstra pengene kommer fra overskuddet fylkeskommunen fikk etter fjoråret, som hovedsakelig skyldes høyere skatteinntekter. Dette overskuddet går nå rett tilbake til nordlendingene gjennom ulike tiltak, deriblant altså ny asfalt.

Stort løft for fylkeskommunen

– 100 millioner ekstra vil gi et stort løft for vedlikeholdet av vegnettet i fylket vårt. Nordland fylkeskommune har økt bevilgningene til drift og vedlikehold av vegnettet de siste årene, men den veldige prisstigningen har tatt store deler av satsingen. De arbeidene som nå settes i gang gjør at Nordland fylkeskommune kan nå målet om at minimum 5 prosent av fylkesvegnettet blir utbedret eller asfaltert i året. Vedlikeholdet er viktig for tryggheten til de som har sitt arbeid på vegnettet og alle andre vegfarende i fylket, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i en pressemelding.

Positive signal i revidert

– I det reviderte statsbudsjettet som nylig ble lagt fram, får Nordland kompensert prisvekt og et inntekstsystem vi kan leve med. Det har bidratt til at vi tør å være såpass offensiv og sette av mye ekstra til asfaltering i år, sier fylkesrådets nestleder, Svein Øien Eggesvik.

Flesteparten av strekningene som er satt opp på asfaltlistene vil bli fullført i år. På enkelte strekninger kreves såpass tunge tiltak at det ikke er sikkert at de blir fullført i år, men alt startes opp i år og skal stå ferdig i 2024., opplyser fylkeskommunen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.