Nordens største asfaltkontrakt til NCC

NCC Industry har inngått avtale med AF Gruppen om asfaltering av vegprosjektet Arendal – Tvedestrand. Asfaltoppdraget er, med om lag 300 000 tonn asfalt, trolig det største asfaltprosjektet gjennomført i Norden.

med Men en kontrakt på 300 000 tonn asfalt, er dette trolig det største asfaltprosjektet gjennomført i Norden.
med Men en kontrakt på 300 000 tonn asfalt, er dette trolig det største asfaltprosjektet gjennomført i Norden. Bilde: Henry Moshizi
Redaksjonen Våre Veger
11. apr. 2017 - 11:25
Asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry.
Asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry.

Det 23 kilometer lange motorveg-prosjektet mellom Arendal og Tvedestrand gjennomføres av AF-Gruppen og 7. april ble det klart at NCC Industry fikk oppdraget med å levere asfalt til prosjektet.

- Vi er svært godt fornøyd med å få på plass denne avtalen med AF Gruppen. Dette en strategisk meget viktig kontrakt for oss, sier Asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry.

AF Gruppen sin prosjektleder Erik Frogner uttrykker stor tilfredshet med valget av Nordens største asfaltaktør NCC Industry som samarbeidspartner på E18 Arendal - Tvedestrand.

- Med omlag 300 000 tonn asfalt er dette trolig Norges største asfaltoppdrag og med knapp byggetid vil dette kreve det aller ypperste fra begge parter for å komme sikkert og tidsmessig i mål i dette oppdraget, sier Frogner.20 000 tonn i år

Det blir dermed høy asfaltproduksjon på Sørlandet de kommende årene. 20 000 tonn skal asfalteres nå i år. Resten fordeles på to hektiske år i 2018 og 2019. I forbindelse med prosjektet setter NCC Industry opp en ny mobil asfaltfabrikk i anleggsområdet som sammen med eksisterende NCC-fabrikker på Sørlandet skal levere til vegprosjektet.

-Vi takker AF Gruppen for den tilliten de viser ved å gi oss dette asfaltprosjektet. Det er knapp tid, men vi har jobbet meget godt sammen med AF Gruppen for å få på plass en god produksjons- og gjennomføringsplan med sikkerhet i fokus, sier Caspersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.