Nord-Jæren betaler tilbake rushtidsavgift etter bompengerot

Statens vegvesen og Styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren har bestemt at all rushtidsavgift som er krevd inn siden 1. oktober skal tilbakebetales.

td3b3edc
td3b3edc Illustrasjonsfoto: Carina Johansen/NTB scanpix
NTB
10. des. 2018 - 10:53

Ifølge Stavanger Aftenblad er det snakk om mellom én og tre millioner kroner i rushtidskroner som nå skal betales tilbake. Bakgrunnen for tilbakebetalingen er at tekniske problemer har ført til feilfaktureringer av kunder, som er blitt ilagt rushtidsavgift, selv om de har passert utenom rushtid.

Det vil fra og med mandag bare bli krevd inn vanlig takst i bomstasjonene på Nord-Jæren, og all innbetalt rushtidsavgift fra 1. oktober fram til nå vil bli tilbakebetalt eller ført som tilgodehavende.

– Dermed risikerer man ikke at noen bilister betaler for mye, sa veidirektør Terje Moe Gustavsen til VG , som først meldte om saken.

I høst ble rushtidsavgiften innført og 38 nye bomstasjoner satt i drift på Nord-Jæren, noe som skapte sinne blant lokale beboere. Flere av bomstasjonene har blitt utsatt for hærverk.

Inntektene fra rushtidsavgift utgjør om lag 16 millioner kroner i måneden for Bymiljøpakken, men kun rundt 10 prosent av kundene har så langt blitt fakturert.

LES OGSÅ: Bompengeaksjonist betaler boten på 25 000 kroner

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.