Norconsult og Isachsen Anlegg fikk klimapris for prosjektet Storgata i Lillestrøm

Den nyetablerte prisen er er etablert for å synliggjøre de beste løsningene for å redusere næringens klimaavtrykk.

Lykkelige vinnere fra Norconsult og Isachsen Anlegg.
Lykkelige vinnere fra Norconsult og Isachsen Anlegg.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. nov. 2021 - 08:40

Det er de innovative og bærekraftige løsningene for massehåndteringen i prosjektet som spesielt har imponert juryen.

Eidesvik Offshores PSV «Viking Energy» var det første LNG-batterhybride forsyningsskipet i verden. Nå skal det teste ammoniakk og brenselcelle.
Les også

Enova fjerner batteristøtte

Prisen ble delt ut under Byggenæringens Klimakonferanse i Oslo rådhus. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet følgende:

«Klimaprisen tildeles prosjekterende rådgiver og utførende entreprenør på Storgata i Lillestrøm, som ut ifra gitte forutsetninger har funnet innovative og bærekraftige løsninger for massehåndtering, noe som vil kunne gi stor spredningseffekt på lignende prosjekter i det ganske land.»

– Vi er utrolig glade for at prosjektet på Lillestrøm er blitt lagt merke til av byggenæringen. Det gode samarbeidet vi har hatt med Isachsen Anlegg og Viken Fylkeskommune har vært helt sentralt for de gode løsningene vi har oppnådd i prosjektet. Vi er veldig stolte av denne prisen, det handler om små grep som utgjør store forskjeller, sier Sigurd Rugsland, leder for markedsområde Samferdsel i Norconsult.

Reduserer klimagassutslipp fra massehåndtering

I mange bygg- og anleggsprosjekter medfører massehåndtering enorme klimagassutslipp. I prosjektet Storgata i Lillestrøm har Norconsult, sammen med entreprenør Isachsen Anlegg og byggherre Viken fylkeskommune, jobbet for å finne bærekraftige løsninger for massehåndtering. Det har vært jobbet med å redusere transportbehovet i anleggsfasen, minske forbruket av knappe ressurser, slik som kvalitetsstein og deponikapasitet, og generelt holde klimagassutslippene nede.

– Klimaendringer er vår tids største utfordring. Jeg er stolt over at vi i Norconsult hver dag jobber for å forbedre hverdagen vår. Dette får vi vist frem gjennom prosjektet Storgata i Lillestrøm, der vi sammen med våre samarbeidspartnere har utfordret etablerte sannheter for å levere en mer bærekraftig vei, uten å gå på akkord med kvaliteten, sier konserndirektør for bærekraft og stab i Norconsult, Janicke P. Garmann.

Dette er starten på den 19 km nye råvannstunnelen rett ved bredden av Holsfjorden. TBM'en er nå kommet 3,5 km inn i fjellet.
Les også

Slåss mot lekkasjer i ny vanntunnel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.