KARRIERE

Norconsult henter sin nye konsernsjef fra Hydro

Egil Hogna (49) er utnevnt til ny konsernsjef i Norconsult. Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og var før det konsernsjef i Sapa.

Egil Hogna blir ny konsernsjef i Norconsult
Egil Hogna blir ny konsernsjef i Norconsult Foto: Johnny Syversen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. juni 2020 - 09:03

Det er med andre en toppsjef med bred norsk og internasjonal ledererfaring  som overtar i Norconsult i løpet av høsten 2020.

Egil Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og var tidligere konsernsjef og administrerende direktør i Sapa, som ble kjøpt av Hydro i 2017.

Ekstruderte løsninger (tidligere Sapa) har i dag cirka 22.000 medarbeidere og omsetter for om lag 60 milliarder kroner. Selskapet har 140 produksjonsanlegg og et sterkt forsknings- og utviklingsmiljø, fordelt over 40 land. Hogna har også hatt flere ulike lederstillinger i Yara, blant annet som leder av Yaras globale nedstrømsvirksomhet (forskning og utvikling, distribusjon og salg) og som CFO.

Han er sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, har en MBA fra INSEAD og Advanced Management Program fra Harvard.

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg ser frem til å lede Norconsult og selskapets 4300 dyktige kunnskapsmedarbeidere, med utgangspunkt i den sterke kulturen selskapet har. Med fremragende ingeniør- og arkitektløsninger, avansert teknologi og moderne samarbeidsformer bidrar Norconsult til samfunnets utvikling. Jeg gleder meg til å få være med på å videreutvikle selskapet og ytterligere forsterke den solide posisjonen Norconsult allerede har, sier Hogna.

Ved årsskiftet orienterte konsernsjef Per Kristian Jacobsen styret i Norconsult om at han ønsker å fratre sin stilling mot slutten av 2020. Jacobsen har vært konsernsjef i nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.