OLJE OG GASS

Nok en storfisk for Aker Solutions

To gode nyheter på samme dag. Fra venstre:  Per Harald Kongself direktør for Energy Development & Services og konserndirektør Øyvind Eriksen i Aker Solutions.
To gode nyheter på samme dag. Fra venstre: Per Harald Kongself direktør for Energy Development & Services og konserndirektør Øyvind Eriksen i Aker Solutions. Bilde: Maiken Ree
Maiken Ree
22. des. 2010 - 14:32

Det er Statoil som har tildelt Aker Solutions kontrakten for bygging og installasjon av en kompressormodul på Kristin-plattformen i Norskehavet. Modulen skal bidra til å øke utvinningen fra Kristin- og Tyrihansfeltene.

EPCI

Kontrakten er en såkalt EPCI (engineering, procurement, construction, installation) av topside modifikasjoner og ny kompressormodul.

Kristin-kontrakten er den andre store kontrakten Aker Solutions annonserer i dag.

Tidligere i dag ble det kjent at selskapet sikret seg kontrakten for bygging av plattformdekket til den nye Ekofisk-plattformen 2/4 Z.

Les også: Aker Solutions fikk Ekofisk-topside

– Dette lover godt for selskapet. Før den nye omstruktureringen er på plass vinner vi solide kontrakter som dette. Når den nye selskapsformen er på plass, vil vi være enda mer styrket for å vinne slike kontrakter som vi har gjort i dag, sier direktør for feltutvikling i Aker Solutions, Per Harald Kongelf, til Teknisk Ukeblad.

Arbeidet starter umiddelbart og Aker Solutions forventer å levere i første kvartal 2014.

Statoil forventer å øke reservene fra Kristin- og Tyrihansfeltene med 115 millioner fat oljeekvivalenter ved hjelp fra lavtrykksproduksjon.

Les også: Aker Solutions deles i tre

Les også: Aker Solutions selger for 5,5 milliarder

Les også: Aker Solutions sikret Goliat-kontrakt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.