DATATELE

Nødnett-offentliggjøring utsatt på ny

Nødnettsjefen Tor Helge Lyngstøl.
Nødnettsjefen Tor Helge Lyngstøl. Bilde: Finn Halvorsen

I går publiserte DagensIT.no og TU.no saker om at Nødnettprosjektet skulle offentliggjøre navnet på kontraktsvinneren i dag.

Artikkelen i Dagens IT var bygget på en samtale med en anonym, men sentral plassert kilde, mens saken i TU.no var skrevet etter at vi snakket med direktør Tor Helge Lyngstøl i Justisdepartmentets Nødnettprosjekt.

Dagens Næringsliv har i dag en helside om at tidenes IT-kontrakt skal tildeles i dag.

Ingen offentliggjøring i dag

TU.no har sjekket saken på ny i formiddag med kontraktansvarlig Nina Myren og konsulent Julie Nalayini James i Nødnettprosjektet. De sier at det ikke skal være noen pressekonferanse om saken i dag. Det samme sier informasjonssjef Kathrine Kjelland i Justisdepartmentet.

- Det riktige er at instillingen fra Nødnettprosjektet om hvem som bør få kontrakten er sendt over til Justisdepartmentet, sier Kjelland til TU.no.

Til politisk behandling

Dette blir også bekreftet av Rune Jentoft Haver, som er kommersiell ansvarlig i Nødnettprosjektet:

- Vi sendte i går innstillingen til behandling i departementet og styringsgruppen for Nødnettprosjektet.

På vei til Italia...

Haver vil ikke kommentere når de vil offentliggjøre navnet på vinneren, og henviser til direktør Tor Helge Lyngstøl og informasjonssjef i Arild Vollan i Nødnettprosjektet.

Ingen av disse var i formiddag tilgjengelige for kommentarer. I følge Rune Jentoft Haver er Tor Helge Lyngstøl i skrivende stund ombord på et fly som er på vei til Italia. Med andre ord langt vekk fra en eventuell pressekonferanse i Oslo som han snakket om i går.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.