T2

Nike+ FuelBand til Norge i høst

Lanseres i USA og Storbritannia i april.

NIKE FUELBAND: Syv ganger Tour de France-vinner Lance Armstrong lanserte nye NIKE+ FuelBand, et innovativt armbånd som måler og logger alle dine bevegelser.
NIKE FUELBAND: Syv ganger Tour de France-vinner Lance Armstrong lanserte nye NIKE+ FuelBand, et innovativt armbånd som måler og logger alle dine bevegelser. Bilde: MIKE SEGAR/REUTERS

Det har vært store forventninger til Nike+ FuelBand etter at Lance Armstrong avduket treningsgadgeten i januar.

Hypen ble ikke mindre da Nike slapp et svært begrenset opplag ut i det amerikanske markedet i slutten av februar. Prisen ble raskt tredoblet på Ebay.

Måler feil

tu.no fikk tak i et av disse første armbåndene, og slaktet produktet med et terningskast 2 i vår test, begrunnet med at Nike+ FuelBand måler 30 prosent feil på avstand og antall skritt.

For øvrig var produktet utmerket: Kul gadget, og en fantastisk tilhørende webside med logg, community, smarte motivasjonsfaktorer og grafisk snadder.

Nikes tanke er at man skal bære armbåndet døgnet rundt, sette seg mål og logge all fysisk aktivitet, for dermed å stimulere til en mer aktiv livsstil.

Forbedring før lansering?

Da vi konfronterte Nike med den betydelige feilmarginen i testresultatet, svarte de at de opererer med 80 prosent treffsikkerhet på skritt og distanse, men at de jobber med algoritmen, og at det snart vil komme oppdatereringer som gjør tjenesten mer nøyaktig.

Nå bekrefter Nike overfor tu.no at FuelBand slippes for salg i USA og Storbritannia i april, uten at disse forbedringene er utført.

Dato for Norge er fortsatt ikke fastsatt, og det mest presise Nike kan oppgi er "til høsten".

Innen den tid vil trolig algoritmeforbedringene være gjort, slik at tålmodige nordmenn får et bedre produkt å forholde seg til.

Nike+ FuelBand har et treakslet akselerometer som ikke kan kalibreres. Du oppgir høyde og vekt ved første gangs bruk av båndet.

HELE TESTEN LESER DU HER.

Les også:

TEST: Nye Apple TV

TEST: Nye iPad

TEST: Sony HMZ-T1 Personal 3D Viewer

Denne høyttaleren bruker rommet som kasse

Snart får du bedre nett-TV

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.