Nettverk for NCC-jentene innen asfalt og pukk

Med et jentenettverk for yrkesarbeidere ønsker NCC Industry å etablere et fora hvor kvinner kan dele erfaringer og gi hverandre råd.

Adm. direktør i NCC Industry, Joar Caspersen har tatt initiativet til å etablere et jentenettverk for yrkesarbeidere i NCC Industry. Deltakere i jentenettverket, fra venstre: Renate Nielsen, Vanja Fagerstrand, Janne Espedal, Kristin Lasen Grimstad og Kristina Karsson.
Adm. direktør i NCC Industry, Joar Caspersen har tatt initiativet til å etablere et jentenettverk for yrkesarbeidere i NCC Industry. Deltakere i jentenettverket, fra venstre: Renate Nielsen, Vanja Fagerstrand, Janne Espedal, Kristin Lasen Grimstad og Kristina Karsson. Bilde: Tor Heimdahl/NCC
Redaksjonen Våre Veger
6. juli 2017 - 22:17

NCC Industry ønsker også å bruke nettverket til å få innspill på hvordan selskapet kan legge arbeidsforholdene best mulig til rette for kvinnelige yrkesarbeidere i et mannsdominert yrke.

- Vi har behov for dyktige yrkesarbeidere i vår organisasjon og vi mener mangfold på arbeidsplassen er viktig og skaper et bedre arbeidsmiljø for alle. I første omgang fokuserer vi på å være en attraktiv arbeidsplass også for kvinner. Derfor har vi etablert et nettverk for våre kvinnelige yrkesarbeidere, sier Joar Caspersen, leder for NCC Industry i Norge.

Han håper nettverket som nå etableres kan bli et fora hvor jenter i virksomheten kan diskutere og dele erfaringer de møter i sin jobb.

- Vi er en mannsdominert bransje og vi ser at jentene i vår virksomhet kan ha behov for å kunne snakke med andre jenter om deres arbeidshverdag og hvordan ting løses i en travel arbeidshverdag, sier Caspersen.

Det er selvfølgelig bedriftens ansvar å legge forholdene til rette for at kvinner skal ha en god arbeidsdag, men Caspersen er sikker på at enkelte spørsmål kan være vanskelig å prate om med sin egen leder. Derfor ønsker vi å legge forholdene til rette for at kvinnene skal kunne ha et fora hvor spørsmål og problemstillinger bringes inn av jentene og de sammen finner gode løsninger.

Den første samlingen ble gjennomført i midten av juni og det ble raskt klart for Caspersen at et forum, hvor de kvinnelige fagarbeiderne får dele sine erfaringer, kan være et verktøy for å bringe opp problemstillinger som kan bidra til å legge forholdene bedre til for kvinner.

Vi skal de kommende årene rekruttere et stort antall nye medarbeidere. Å være en attraktiv arbeidsplass er derfor avgjørende for oss. Vi lytter til alle våre medarbeidere, men i jentenettverket får vi fokusert på kvinnenes utfordringer i vår organisasjon hvor 90 prosent av de ansatte er menn, sier Caspersen.

NCC Industry er Nordens største aktør inne både asfalt og steinmaterialer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.