IT

Netcom åpner 4G

GOTCHA:Det er nok ekstra morsomt for lillebror August Baumann å komme før storebror Jon Fredrik Baksaas til 4G-målet
GOTCHA:Det er nok ekstra morsomt for lillebror August Baumann å komme før storebror Jon Fredrik Baksaas til 4G-målet
14. des. 2009 - 08:09

Netcom har ikke bare slått storebror Telenor. De har slått nesten alle andre mobiloperatører i hele verden.

Den eneste som kom likt i mål er TeliaSonera i Stockholm, som også åpner sitt 4G-nett i dag.

Men det er jo innen familien, siden Netcom er eid av TeliaSonera.

Først

Oslo og Stockholm blir dermed de to første byene i verden med et operativt LTE-nett. NetComs mye nett dekker foreløpig bare 2/3 av byen, men i løpet av kort tid skal hele hovedstaden være på plass.

Det nye nettet kommer litt under fire år etter at selskapet startet opp 3G-nettet. Også den gangen foran storebror, selv om de langt fra vant noe verdensmesterskap den gangen.

– Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier Netcoms administrerende direktør August Baumann.

Samsung på laget

Det hjelper ikke å ha et nett hvis ikke kundene kan bruke det. Men fra og med i dag starter Netcom salget av USB-baserte LTE-dongler som folk kan dytte inn i PC-en.

Det er Samsung som har levert donglene til Netcom og selskapet har nok til å dekke den første etterspørselen. Tilgangen på LTE-dongler er ganske begrenset, men de vil være i salg fra i dag.

Superraskt

Det nye LTE-nettet kan teoretisk gi folk 100 Mbit/s, selv om en tiendepart er mer realistisk. I starten vil det naturlig nok være svært god plass til kunder på basestasjonene.

Netcom vil fortsette å bygge ut nettet i 2010 og vil konsentrere seg om de mest befolkningstette områdene, hvor det etter hvert kommer til å bli trangt i det eksisterende 3G-nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.