E16 RINGERIKE-JEVNAKER

NCC skal asfaltere 10,5 kilometer ny E16 for Skanska

Skal legge 95.000 tonn asfalt mellom Åsbygda og Olum.

NCC skal legge 95.000 tonn asfalt på E16 mellom Åsbygda og Olum.
NCC skal legge 95.000 tonn asfalt på E16 mellom Åsbygda og Olum. Illustrasjonsfoto: NCC
11. juni 2020 - 10:18

NCC Industry melder at de har signert en asfaltkontrakt for Skanska, på E16-strekningen Åsbygda-Olum.

Skanska startet byggingen av veistrekningen i mars, og NCC starter asfalteringen allerede sensommeren 2020. Det er omkjøringsveiene i byggeperioden som er det første som asfalteres. NCCs kontrakt innebærer asfaltlegging både på europaveien, fylkesvei, driftsveier og skogsbilveier. Totalt skal det produseres og legges 95.000 tonn asfalt.

– Dette er et svært viktig asfaltprosjektprosjekt for oss. Med vår topp moderne asfaltfabrikk på Steinskogen, vil vi kunne tilby høykvalitetsasfalt til prosjektet, sier direktør i NCC Industry, Joar Caspersen.

Veiprosjektet er en del av nye E16 Ringerike-Jevnaker. Skanska har ansvaret den ene av to entrepriser som innebærer blant annet bygging av 10,5 kilometer med tofeltsvei.

Strekningen er planlagt åpnet sommeren 2022.

Fornøyde prosjektledere og byggeledere i Statens vegvesen. Fra venstre: Terje Nystrøm, John Kjeken, May Bente Hiim Sindre, Øyvind Storløkken og Tom Heldal Larsen.
Les også

Nå er bruene støpt ferdig på ny E16 over Sollihøgda

Strenge miljøkrav

NCC har i sitt tilbud oppfylt Skanskas strenge miljøkrav i prosjektet. Det er gitt EPDer på alle massetyper, og NCC oppfyller miljøkravene for produksjon og utlegging i prosjektet. Det legges opp til å benytte lavtemperaturasfalt til en betydelig del av jobben.

– Det er viktig for oss å kunne levere på miljøkravene i dette prosjektet. All asfalt til prosjektet vil bli levert fra vår nye asfaltfabrikk på Steinskogen i Bærum. Dette er et viktig prosjekt for flere deler av organisasjonen i NCC Industry, og vi gleder oss til å gå i gang, sier områdesjef for Store prosjekter, Ole Ragnar Holte.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård ved jernbanebrua Randklev bru ved Ringebu som falt ned under flommen etter uværet Hans.
Les også

640 millioner mer til riksveier

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.