NCC overtar asfaltfabrikkene til Franzefoss Pukk

NCC Industry AS kjøper asfaltfabrikkene til Franzefoss Pukk AS på Bondkall i Oslo og i Sandvika.

Daglig leder Franzefoss Pukk AS og Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry
Daglig leder Franzefoss Pukk AS og Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry Bilde: NCC
Redaksjonen Våre Veger
25. aug. 2017 - 15:02

Avtalen innebærer at NCC fra 1. september overtar de to asfaltfabrikkene, de ansatte ved fabrikkene og inngår en langsiktig leverings- og leieavtale i de to Franzefoss-anleggene. I avtalen ligger også retten til å etablere asfaltfabrikk på Steinskogen i Bærum når fabrikken i Sandvika skal avvikles i 2019.

 

- Vi er svært godt fornøyd med å kunne ta over disse to asfaltfabrikkene. Nå skal vi videreutvikle de to fabrikkene i NCC og ta vel imot våre nye medarbeidere, som vi vet har drevet fabrikkene på en meget god måte, sier Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry.

At valget falt på NCC var ikke tilfeldig ifølge Bager. Franzefoss Pukk AS har hatt et svært godt forretningsmessig forhold til NCC på Lierskogen gjennom mange år, og i den senere tid i forbindelse med byggingen av NCCs nye fabrikk i pukkverket på Lia i Trondheim.

- Vi er trygge på at dette er til det beste for alle parter, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med NCC i årene som kommer, avslutter han.

Franzefoss Pukk AS er en av Norges fremste bergverksbedrifter. Årlig leveres om lag 4,5 millioner tonn pukk og grus til bygg- og anleggsbransjen, offentlig sektor og landbruksnæringen. Med en 100 år lang historie har selskapet opparbeidet en unik kompetanse i å forvalte geologiske ressurser på en bærekraftig og samfunnsmessig god måte 

NCC er blant de ledende aktørene i asfaltmarkedet i Norge og produserer årlig omlag 1,3 millioner tonn asfalt. Selskapet har ambisjoner om ytterligere vekst og med de to fabrikkene sentralt i Oslo-markedet konstaterer Caspersen at en betydelig vekst vil komme i Oslo-markedet.

- Fabrikkene på Bondkall i Oslo og i Sandvika passer godt inn i vår strategi om videre vekst og sterk markedsposisjon i Oslo, sier Joar Caspersen.

NCC har en klar nordisk vekststrategi i de største byene og oppkjøpet bidrar til en solid posisjon i Oslo.

- Med kjøpet av Franzefoss sine to asfaltfabrikker følger vi vår nordiske strategi om solid tilstedeværelse i alle de største nordiske byene. Oslo har et meget attraktivt marked og vi ser frem til å kunne bli en solid aktør og tilbyder for våre kunder, sier Michael Malm, divisjonssjef for asfalt i NCC Industry.

Med de to asfaltfabrikkene NCC nå overtar, skrinlegger NCC sine planer om en asfaltfabrikk på Sjursøya. Det mobile asfaltverket, som i dag står på Ormsundkaia i Oslo flyttes også i løpet av høsten.

Hverken selger eller kjøper ønsker å kommentere pris i handelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.