NYHETER

NCC eneste norske anbyder på Dolmsundbrua

Som eneste norske entreprenør leder NCC kampen om å få bygge Dolmsundbrua i Sør-Trøndelag. 175,5 millioner kroner vil NCC ha for jobben. Nærmeste konkurrent ligger over 10 prosent høyere.

NCC er den eneste norske entreprenøren som vil bygge denne brua. (Ill.: Statens vegvesen)
NCC er den eneste norske entreprenøren som vil bygge denne brua. (Ill.: Statens vegvesen)
13. mai 2013 - 14:45

De to utlendingene er det østerrikske firmaet  Alpine Bau GmbH, som har gitt et anbud på 194,6 mill., og Bilfinger Construction GmbH, som vil ha 198,1 mill.

For en uke siden var det anbudsåpning for Sandsfjordbrua i Rogaland. Den viste et lignende resultat. De to utenlandske entreprenørene ga anbud på den jobben også, mens Kruse Smith var eneste norske anbyder. Det er tydelig at norske anleggsentreprenører har mye å gjør for tiden.

Dolmsundbrua får en lengde på 462 meter fordelt på fem spenn. Hovedspennet blir 190 meter langt. På hver side av det blir det et 105 meter langt spenn. Mot nordre landkar blir det også to spenn på henholdsvis 34 og 28 meter. Total bredde blir 12 meter.

Landkarene skal stå på steinfylling, mens pilarene blir fundamentert på fjell. En av dem får et fundament som står på fem meters dyp, de øvrige står på land.

Seilingsløpet blir 32 meter høyt og 65 meter bredt.

Dolmsundet skiller Dolmøya fra Hitra. Når den åpnes sommeren 2015, blir fylkesvei 714 ca. seks kilometer kortere enn i dag.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.