KARRIERE

Nav: – Innen ingeniør- og ikt-fag går ledigheten klart ned etter flere år med økt ledighet

Nye tall fra Nav. 

Selv om det er en liten oppgang i absolutte antall ledige innen ingeniør- og ikt-dag denne måneden, er det en klar nedgang justert for sesongvariasjoner.
Selv om det er en liten oppgang i absolutte antall ledige innen ingeniør- og ikt-dag denne måneden, er det en klar nedgang justert for sesongvariasjoner. Bilde: Infogram/Ina Steen Andersen

Nedgangen i arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag fortsetter også i juli. 

Det er per 28. juli registrert 7060 arbeidsledige i yrkeskategorien. Det er en liten oppgang fra mai og juni i absolutte antall, men justert for sesongvariasjoner er det likevel en klar nedgang, melder Nav

– Innen ingeniør- og ikt-fag går ledigheten klart ned etter flere år med økt ledighet som følge av nedgangen i oljeindustrien, skriver etaten i en pressemelding. 

Under snittet

Ledigheten har falt for de fleste yrkesgrupper den siste måneden. Nedgangen i antall helt ledige var størst innen industriarbeid og ingeniør- og ikt-fag, ifølge Nav. 

Det er særlig blant ingeniører og sivilingeniører innen petroleum, bergverk og metallurgi at ledigheten har gått ned det siste året.

Det siste året er det blitt 1306 færre ledige ingeniører, en nedgang på 16 prosent. 

Den prosentvise andelen av arbeidsstyrken av ingeniører som nå står uten jobb er nede i 2,7 prosent, fra 3,1 prosent i juli i fjor. Blant alle yrkesgrupper sett under ett er andelen helt ledige nå på 2,8 prosent av arbeidsstyrken, og ledigheten innen ingeniør- og ikt-fag er dermed igjen under snittet. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.