BYGG

Narud Stokke Wiig tilbake i Arkitektbedriftene

FORNØYD: Egil Skavang, administrerende direktør i Arkitektbedriftenen kan ønske Narud Stokke Wiig velkommen som medlem.
FORNØYD: Egil Skavang, administrerende direktør i Arkitektbedriftenen kan ønske Narud Stokke Wiig velkommen som medlem. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
19. des. 2011 - 12:56

Innmeldingen henger sammen med at administrerende direktør Siri Legernes i Link tidligere i år inviterte en rekke av de større arkitektkontorene til et møte for å diskutere bransjeorganisasjonen.

– Har endret seg

Legernes gjorde det da klart at Link vurderte å melde seg ut om ikke kursen ble lagt om. Flere av de større arkitektbedriftene i Norge er ikke medlemmer i bransjeorganisasjonen.

Organisasjonen Norges Praktiserende Arkitekter ble opprettet i 1980, og endret senere navn til Arkitektbedriftene.

– Vi var til stede på det møtet, og også noen etterfølgende møter. Det ble en interessant debatt og vi ser nå at Arkitektbedriftene har endret seg mye. Det er en ny ledelse og organisasjonen er nå mer opptatt av å være en bransjeorganisasjon og rammebetingelser enn av interne forhold, sier Ole Wiig.

Offentlige innkjøp

Han trekker frem offentlige innkjøp som et område der Arkitektbedriftene nå gjør en innsats.

– Vi ser at mange konkurranser i det siste er avgjort kun på pris. Men lav pris er ikke nødvendigvis det samme som økonomisk mest fordelaktig. Og det gir ikke nødvendigvis god arkitektur, sier Wiig.

Debatt i England

Wiig peker på at debatten rundt offentlige innkjøp og forholdet mellom pris og kvalitet ikke bare er et norsk fenomen.

– Riba, som er den engelske bransjeorganisasjonen for arkitektbedrifter har med sin nyvalgte leder tatt den samme problemstillingen opp som sin hovedsak. Også skotske arkitekter er opptatt av det samme. Når Arkitektbedriftene nå har satt ned et eget utvalg som skal vurdere offentlige innkjøp er det meget viktig for oss, det er en helt annen holdning og spirit i organisasjonen enn det var, sier Wiig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.