KLIMA

Når ord blir store, se til bygda

Nasjonal og internasjonal klimapolitikk er preget av en sterk dissonans mellom ord og handling. Det er lett å bli motløs når nyhetsoverskriftene minner om at 1,5-gradersmålet henger i en syltynn tråd og Norges utslipp kun er redusert med 5 prosent siden 1990. Men når apatien sniker seg på: Se til bygda, Klimasats og lokale klimatiltak som teller.

Det er et stadig større pådriv i kommunene for lokale klimatiltak, særlig fordi mange av dem allerede kjenner konsekvensene av klimaendringene på kroppen, skriver TUs spaltister. Bildet er fra en flom i Sverige i fjor.
Det er et stadig større pådriv i kommunene for lokale klimatiltak, særlig fordi mange av dem allerede kjenner konsekvensene av klimaendringene på kroppen, skriver TUs spaltister. Bildet er fra en flom i Sverige i fjor. Foto: Ulf Palm/TT/NTB

Selv om byene fortsatt leder an i det grønne skiftet, er det et stadig større pådriv i kommunene for lokale klimatiltak, særlig fordi mange av landets kommuner allerede kjenner konsekvensene av klimaendringene på kroppen. Ifølge en undersøkelse fra Cicero der 122 kommuner deltok, sier fire av fem kommuner at de har erfart en eller flere ekstremværhendelser de siste fem årene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.