BYGG

Namsos-granskingen er i gang

Svein Haugen (t.v) var en av dem med best utsikt til raset oppe fra huset sitt i skråninga som så vidt ble skjermet. Han fortalte at han tidlig i hendelsen så en 15-20 meter høy vannsøyle sprute opp nede ved vegen, noe som tyder på at vannledningen var truffet. Her forteller han om sine opplevelser til ekspertgruppa, fra høyre: professor Steinar Nordal ved NTNU som leder gruppa, Dr. Christian Madshus, NGI, professor Claes Alén, Chalmers Tekniska Høgskola, dosent Leif Jendeby, Vägverket, siv.ing. Einar Lyche, Rambøl og amansuensis Arfinn Emdal ved NTNU som bistår Nordal men ikke formelt er en del av granskningsutvalget.
Svein Haugen (t.v) var en av dem med best utsikt til raset oppe fra huset sitt i skråninga som så vidt ble skjermet. Han fortalte at han tidlig i hendelsen så en 15-20 meter høy vannsøyle sprute opp nede ved vegen, noe som tyder på at vannledningen var truffet. Her forteller han om sine opplevelser til ekspertgruppa, fra høyre: professor Steinar Nordal ved NTNU som leder gruppa, Dr. Christian Madshus, NGI, professor Claes Alén, Chalmers Tekniska Høgskola, dosent Leif Jendeby, Vägverket, siv.ing. Einar Lyche, Rambøl og amansuensis Arfinn Emdal ved NTNU som bistår Nordal men ikke formelt er en del av granskningsutvalget. Bilde: Per Erlien Dalløkken
31. mars 2009 - 13:38

Tre norske og to svenske eksperter utgjør Namsos-kommisjonen som skal granske rasulykken i Kattmarka 13. mars.

Namsos-kommisjon klar

Befaring

Tirsdag formiddag startet de arbeidet med befaring på rasstedet. Dit ble de fulgt av 20-30 involverte, deriblant beboere, entreprenører og deltakere i planlegging- og prosjekteringsfasen.

Flere av dem var selv øyenvitner til den dramatiske hendelsen.

Sammenheng

En av de viktigste oppgavene til ekspertgruppa er å fastslå hva slags sammenheng det er mellom anleggsarbeidet på Kattmarkvegen og raset.

Vegarbeidet hadde pågått i to og en halv uke da raset gikk. Det var skutt 18 salver. Etter salve 19 gikk det ifølge sprengningsbasen og andre vitner et sted mellom 15 og 30 sekunder før det begynte å rase.

Vet ikke om kartleggingen blir god nok

Intervjuer

Ekspertgruppa har opprettet et hovedkvarter i samfunnshuset i Namsos der de skal gjennomføre intervjuer fram til tirsdag kveld.

Onsdag fortsetter granskingen med befaring til sjøs.

Professor Steinar Nordal, som leder arbeidet, kan foreløpig ikke si når gruppa er klare til å levere fra seg sin endelige rapport til samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Ble advart før Namsos-raset

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.