NAF: Fylkene er ikke i stand til å ivareta veiene sine godt nok

Norges Automobil-Forbund (NAF) mener at fylkene ikke klarer å ivareta veiene godt nok. Samtidig skylder flere fylker på ressursmangel, ifølge NRK.

NAF mener at fylkene sliter med å ivareta sitt ansvar overfor fylkesveiene. Her på fylkesvei 706 ved Sluppen i Trondheim har veien masse huller og er i dårlig befatning. Foto: Øyvind Nordahl Næss / VG
NAF mener at fylkene sliter med å ivareta sitt ansvar overfor fylkesveiene. Her på fylkesvei 706 ved Sluppen i Trondheim har veien masse huller og er i dårlig befatning. Foto: Øyvind Nordahl Næss / VG Øyvind Nordahl Næss, Scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. apr. 2018 - 09:43

– Fasiten er et altfor dårlig fylkesveinett i Norge. Det kan tyde på at fylkene ikke er i stand til å ivareta det ansvaret de har for de veiene de skal vedlikeholde, sier administrerende NAF-direktør Stig Skjøstad til kanalen.

Stig Skjørstad, administrerendeirektør i NAF <i>Foto:  Erik Norrud, NAF</i>
Stig Skjørstad, administrerendeirektør i NAF Foto:  Erik Norrud, NAF

Hans organisasjon har vært med på å plukke ut Norges verste veier i en kåring gjennomført av NRK. Der er seks av ti kandidater fylkesveier.

Derfor ønsker Skjøstad debatt rundt situasjonen, som ifølge flere fylkesordførere skyldes manglende ressurser fra staten.

– Vi kan ikke holde den standarden som er forsvarlig med de pengene vi har i dag, sier Anne Gine Hestetun (Ap), fylkesordfører i Hordaland, til NRK.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) viser på sin side til at regjeringen har lovet mer penger til fylkesveiene enn i forrige Nasjonale transportplan.

Han mener også at fylkespolitikerne selv må prioritere pengebruk, og hvor mye de skal sette av til vei.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.