KARRIERE

Næringslivet reddet Lego-konkurranse

First Lego League, fylkesfinalen i Østfold, Skjeberg folkehøyskole, lørdag 08.11.2008.
First Lego League, fylkesfinalen i Østfold, Skjeberg folkehøyskole, lørdag 08.11.2008. Bilde: Espen Zachariassen
Anders J. Steensen
7. sep. 2011 - 07:34

– Det er med fornøyelse jeg kan fortelle at Kongsberg Næringsforening har kommet kunnskapsminister Kristin Halvorsen i forkjøpet. Før fellesferien tok vi initiativ til å tromme sammen en gjeng fra Kongsbergindustrien og NCE Systems Engineering. Vi har jobbet og ”lobbet”, og i november arrangerer vi FLL-turnering i FMCs lokaler her på Kongsberg. Dog er vi avhengige av at det stiller private lag, men vi vil bidra med gratis veiledning og materiell til alle som vil være med, skriver Berit Storfossen i en e-post.Populær

Teknologibyen Kongsberg har hele tida vært en av de viktigste konkurransebyene i First Lego League (FLL).

Konkurransene har vært meget populære blant barn og foreldre med interesse for realfag og fagutdanning. Derfor var flere svært forundret da rektorene ved skolene på Kongsberg gikk imot en slik konkurranse.

De mente at FLL tok for mye av skolenes ressurser, og var ikke villige til å videreføre det som har vært gjort gjennom de siste ti årene.Dialog

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen er svært positiv til det initiativ som First Lego League (FLL) representerer.

– Alt som kan være med på å holde interessen oppe for fagutdanning eller høyere teknisk utdanning, er positivt. Dette er veldig populært og bør komme inn som en del av skolenes arbeid. Opplegg som Norsk Lego League er viktige pedagogiske verktøy for å få ungdom til å velge fagutdanning. Dessuten er det med på å utvikle det viktige samarbeide mellom skole og næringsliv, sier kunnskapsministeren til Industrien.noLek med roboter

Kommunen og industrien på Kongsberg har satset mye på konkurransen i regi av First Lego League hvor barn og unge i alderen 8 til 16 år bryner seg på teknologi i form av å bygge og programmere roboter for å utføre gitte oppgaver.

I tillegg skal elevene presentere sine løsninger i form av et foredrag eller en liten forestilling/sketsj. Hittil har det vært lag fra skolene i byen som har deltatt i konkurransen lokalt.

Kommunen har stilt opp med egne lokaler for at lagene skal kunne utvikle sine løsninger. På Kongsberg har de populære konkurransene blitt avholdt i samband med Teknologidagene i november.

Nådde langt

Sist år gikk et lag fra Kongsberg helt til topps i konkurranse med lag fra hele Norge og de avanserte helt til andreplass i den internasjonale finalen i USA.

Arrangør av FLL-konkurransen på Kongsberg er Kongsberg Næringsforening, NCR-Systems Engineering, Forbundet for Ledelse og Teknikk, FMC Technologies og K-Tech.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.