Nå starter vegpakke til 1,5 milliarder opp i Nordhordland

Ordførerne fra Radøy, Masfjorden, Lindås og Meland var på plass da første gravemaskinskuff ble tatt på Nordhorlandspakken, som består av tilsammen 19 delprosjekter.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. nov. 2018 - 09:35

Nordhordlandspakken inneholder 19 større og mindre tiltak for å bedre trafikksikkerheten på utsatte punkter på særlig fylkesveger i de fire kommunene Radøy, Masfjorden, Lindås og Meland. Men også framkommelighet og bedring av kollektivtransporten er viktige mål for vegpakken som har en kostnadsramme på 1,5 milliarder kroner.

Pakken vil bli finansiert ved hjelp av både statlige og fylkeskommunale penger, men bompenger vil stå for den største delen av finansieringen. Prosjektet fikk sin bompengevelsignelse av Stortinget i 2017, og fem nye bomstasjoner skal etableres i regionen for å dra inn pengene.

Nordhordlandsbrua nedbetalt - nye bompenger kommer

– Vegen hit har vært lang. Da det nyttårsaften i 2005 var slutt på bompenger over Nordhordlandsbrua, startet arbeida med etablering av et nytt selskap som skulle jobbe med vegprosjekt i regionen. Forsøket den gang kom ikke i mål. Men i november 2017 ble Nordhordlandspakken vedtatt, forteller Meland-ordfører Øyvind Oddekalv til Vegvesenets nettsider.

– Det er svært viktig å få forbedret vegnettet i denne delen av Hordaland. Vi har flere problematiske strekninger i regionen. Nå blir flere flaskehalser oppjustert i Meland, og Radøy får ny vei. Jeg tror det det blir mer optimisme og vekst i kommunene. Jeg er veldig glad for at vi kan starte arbeidet, sier Oddekalv.

 Fyllingen fikk første jobb

Det første delprosjektet som nå starter opp, er et trafikksikringprosjekt på Holme i Meland, der det blant annet skal bygges en undergang for gående og syklende. Oppdraget skal utføres av  Fyllingen Maskin AS, en jobb de fikk for 10,7 millioner kroner.

Det er Håvard Dyrkolbotn som er Statens vegvesens prosjektleder for Nordhordlandspakken.

LES OGSÅ: Oppsummering av veisatsingen i statsbudsjettet 2019

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.