BRUER

Nå starter prosjekteringen av den nye bybrua i Drammen

Drammen kommune har tildelt Degree of Freedom oppdraget med å prosjektere ny bybru i Drammen.

Den nye bybrua blir et landemerke i Drammen.
Den nye bybrua blir et landemerke i Drammen. Illustrasjon: Degree of Freedom
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. des. 2019 - 11:24

Med seg i oppdraget har de underleverandørene Saaha Arkitekter, Knight Architects, Norconsult, AsplanViak, Light Bureau og Scan Survey.

Kontrakten ble i går signert av daglig leder Birger Opgård i Degree of Freedom AS og påtroppende ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

Kart over ny vannforsyning i Oslo. TBM'en borer de 11 kilometerne fra Trosterud ved Alnabru og til Huseby.
Les også

Jobber på spreng under Oslo: – Vannforsyningen er så sårbar at du nesten ikke vil tro det

Har styrket teamet

Bruløsningen som nå skal prosjekteres og videreutvikles er den løsningen som ingeniørene i Degree of Freedom, arkitektene i Saaha/Knight Arcitects og landskapsarkitektene i Asplan Viak lagde i parallelloppdraget som ble gjennomført av Drammen kommune vinteren 2018.

Inn i for- og detaljprosjektet er derfor teamet styrket bl.a. med Norconsult, som vil bidra i mange fag, og Asplan Viak som vil ta seg av reguleringen, i tillegg til landskapsarkitektur.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Bruprosjektet er delt i to deler

Bybrua blir den sentrale forbindelsen i Drammen sentrum, der den ligger i aksen mellom Strømsø torg og Bragernes torg. Den nye bybrua vil ha et kraftfullt og tydelig uttrykk. Bruas geometri er et direkte resultat av omgivelsene.

Signering i Drammen rådhus: Bakre rad fra venstre: Tommy Iversen, prosjektleder Drammen kommune Johannes Devold, utbyggingssjef, Drammen kommune Gaute Mo, partner og styreleder, Degree of Freedom Rad foran fra venstre: Monica Myrvold Berg, Ordfører, Drammen kommune Birger Opgård, daglig leder og prosjektleder, Degree of Freedom <i>Foto:  Degree of Freedom</i>
Signering i Drammen rådhus: Bakre rad fra venstre: Tommy Iversen, prosjektleder Drammen kommune Johannes Devold, utbyggingssjef, Drammen kommune Gaute Mo, partner og styreleder, Degree of Freedom Rad foran fra venstre: Monica Myrvold Berg, Ordfører, Drammen kommune Birger Opgård, daglig leder og prosjektleder, Degree of Freedom Foto:  Degree of Freedom

På sydsiden krever jernbanen stor fri høyde og det skal etableres en rampe med kontinuerlig stigning ned til Strømsø torg tilpasset universell utforming. Over elva føres brua i en vertikal kurve på underliggende buekonstruksjoner og avsluttes med en slakere rampe mot Bragernes torg.
Teamet skal videreutvikle bruløsningen fra parallelloppdraget frem mot byggestart i 2022.
Bruprosjektet er delt i to deler, en del over Jernbanen som prosjekteres og bygges i regi av Bane NOR og den resterende delen over elva til Bragernes torg i regi av Drammen kommune. Selv om det er to prosjekter skal brua fremstå som en bru fra Strømsø til Bragernes.

Kim Biensø fra Stadler Norge under ett av Flirt-togene, som var av de første der mange viktige komponeneter ble flytter fra understellet og opp på taket.
Les også

Her står togene som skulle gått: – Har tint løs isklumper på opptil 600 kilo

– Ei flott bru for Drammen

I tillegg til ny Bybru skal prosjekteringsteamet også prosjektere en ny midlertidig gang- og sykkelbru over elva oppstrøms dagens bybru som skal benyttes av gående og syklende i rive- og byggeperioden.

Den nye bybrua blir et landemerke i Drammen. <i>Illustrasjon:   Saaha + DOF + KnightT Arcitects + A splan Viak</i>
Den nye bybrua blir et landemerke i Drammen. Illustrasjon:   Saaha + DOF + KnightT Arcitects + A splan Viak

–Vi er veldig glade og stolte over at Drammen kommune har valgt vårt team til å gjennomføre denne store oppgaven, og ser frem til å utvikle ei flott bru for Drammen kommune. Vi har fått med oss at det har vært et stort engasjement rundt bybrua både i presse og i det politiske miljøet. Vi vil i vår prosjekteringsprosess ha stort fokus på kostnader, slik at man unngår budsjettsprekker, samtidig som vi også skal lage en estetisk flott bru,  sier oppdragsleder Birger Opgård hos Degree of Freedom i en pressemelding fra selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.