BYGG

Nå starter brannsesongen på campingplassene – årsakene blir sjelden funnet

Frem til juni har det vært ti campingbranner og ett dødsfall. Årlig er det rundt 45 branner på campingplasser, melder Norsk brannvernforening. Lokale eltilsyn melder om svak internkontroll og for dårlig dokumentasjon av anlegg i spikertelt.

Campingvognen og spikerteltet ble fullstending utbrendt på Korsnes camping i Trøndelag i 2016. Det var 88 vogner på plassen, men brannen spredte seg ikke. Årsaken skal ha vært en elektrisk feil i vognen.
Campingvognen og spikerteltet ble fullstending utbrendt på Korsnes camping i Trøndelag i 2016. Det var 88 vogner på plassen, men brannen spredte seg ikke. Årsaken skal ha vært en elektrisk feil i vognen. Foto: Bernt Korsnes
8. juli 2020 - 19:00

– Avstandene mellom enheter er små og varmeutviklingen høy, derfor er det potensielt stor fare om det oppstår brann på en campingplass, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.