PUKK OG GRUS

Nå overtar hun ledelsen for 200 ansatte og en omsetning på 700 millioner kroner

Margrethe Ollendorff Lien er ny konsernleder for Feiring AS.

Margrethe Ollendorff Lien tok over som ny konsernleder for Feiring AS 1. september.
Margrethe Ollendorff Lien tok over som ny konsernleder for Feiring AS 1. september. Foto: Feiring AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. sep. 2021 - 20:24

Feiring AS er et industrikonsern med over 200 ansatte og hadde en omsetning i 2020 på rundt 700 millioner. Siden starten på Lørenskog i 1962 har Feiring levert og tatt imot over 150 millioner tonn stein, pukk, grus og asfalt til bygge og anleggsbransjen her til lands.

Statsminister Mette Frederiksen og miljøminister Magnus Heunicke besøker Nordic Waste i 22. januar 2024. Et diger jordskred truer områdene rundt.
Les også

Forurenset jord fra Norge kan sluke dansk by

Familiebedrift i tredje generasjon

Margrethe Ollendorff Lien er tredje generasjon som arbeider i familiebedriften. Bestefar Knut Ollendorff startet med grus allerede i 1954. Hennes far, Trygve Ollendorff, som også har vokst opp med bedriften og har ledet denne i en mannsalder, går nå over i rollen som arbeidende styreformann.

Feiring AS består i dag av fem forretningsområder; Feiring Bruk AS, Feiring Miljø AS, Feiring Asfalt AS, Tentex AS og Feiring Eiendominvest AS. Knut Harald Ollendorff, broren til Margrethe, er daglig leder for det største forretningsområdet Feiring Bruk, som omfatter hele pukk- og grusvirksomheten.

– Jeg hørtes mer skråsikker ut enn jeg er; jeg må ta litt kritikk på det. Men det vil forundre meg om vi ikke får bud, sier Åslaug Haga til TU under Fornybarkonferansen i Bergen.
Les også

Åslaug Haga om havvind-auksjonen: Det kommer bud på mandag

Naturlig tid for lederskifte

– Det er en naturlig tid for et lederskifte nå, forklarer Trygve Ollendorff.

– Feirings verden er konstant under endring – ment nå virker alt å gå raskere og raskere – i hvert fall for en som begynner å dra på årene. Inntog av ny teknologi og nye måter å løse ting på gjør det nå naturlig med et lederskifte som operativ konsernleder. Styret har derfor jobbet med dette de siste to årene og vurdert både interne og eksterne kandidater.

– Margrethe er dedikert, utrolig dyktig og absolutt den rette personen til å bygge videre på de kvalitetene Feiring har. Hun fikk jo stein inn med morsmelka og har jobbet for familiebedriften lenge, men jeg er veldig fornøyd med at hun har takket ja til å ta dette steget videre. Hun er miljøbevisst og har jobbet iherdig med å få Feiring «fra grå til grønn». Som menneske er hun åpen, inkluderende og engasjert – viktige kvaliteter for en god leder. Jeg kommer til å fortsette som arbeidende styreformann, være tilgjengelig som sparringspartner og jobbe med både spennende muligheter og gode tekniske løsninger i konsernet. Jeg gleder meg til å være med videre på reisen, sier han.

Det brant tirsdag morgen fortsatt i det nye badelandet som var under oppføring i fornøyelsesparken Liseberg i Göteborg. Dette bildet er fra mandag morgen.
Les også

Lisebergs nye storsatsing brant i over et døgn – en person savnet

Sivilingeniør med bred erfaring

Margrethe Ollendorff Lien er utdannet sivilingeniør, og jobbet i Multiconsult før hun begynte i familieforetaket som ansvarlig for innovasjon og forretningsutvikling.

– Jeg er ydmyk over ansvaret jeg nå skal få. Jeg vil bygge videre på kulturen og innsatsen som har vært dyrket frem gjennom 60 år. Vi står i dag helt i bresjen av skiftet fra en grå til grønn, og jobber kontinuerlig med å forbedre oss og jobbe fram innovative løsninger for et mer bærekraftig samfunn, forteller den nye konsernlederen.

– Vi ønsker å ta grep om hvordan vår bransje skal utvikles i fremtiden, både når det gjelder forretningsmodeller og bruk av ny teknologi, sier hun.

Ingrid Lomelde går fra Aker Horizons for å blirbærekraftansvarlig i Hafslund. Hun blir ikke erstattet.
Les også

Tre «grønne» Aker-topper ferdige på kort tid – blir ikke erstattet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.