T2

Nå kommer OLED-TV-ene

Etter et års venting kommer OLED-TV-en på markedet.

Endelig OLED: LG gikk høyt på banen på fjorårets IFA-messe i Berlin for å vise hvor fantastisk OLED-TV-ene er. Nå ser det ut som vi nærmer oss salgsstart.
Endelig OLED: LG gikk høyt på banen på fjorårets IFA-messe i Berlin for å vise hvor fantastisk OLED-TV-ene er. Nå ser det ut som vi nærmer oss salgsstart. Bilde: Odd R. Valmot
2. jan. 2013 - 10:34

Ett år etter at LG og Samsung viste sine nye 55 tommer OLED-TV-er på CES i Las Vegas er det fremdeles ikke å oppdrive. Men nå skjer det noe.

Noen dager før CES 2013 går av stabelen meldes det fra Korea at LG er på vei ut i det lokale hjemmemarkedet med de nye TV-ene.

Koster flesk

Det globale TV-markedet faller og LG ønsker å få fart på omsetningen. Prisen på 56 000 norske kroner vil nok monne litt, selv om det neppe er snakk om de store volumene på lenge.

Ifølge LG skal den nye OLED-modellen ut på markedet i Nord-Amerika, Europa og Asia i løpet av de neste tre månedene, så velbeslåtte nordmenn kan kanskje få en slik til jul.

Les også: Microsoft vil overvåke TV-seere

Når kommer Samsung?

Spørsmålet er hvor lang tid det går før storebror Samsung svarer på utfordringen. Det har jo vært ganske stilt der i gården etter lanseringen for et år siden.

Det jobbes nok ganske intenst der i gården også. Analyseselskapet iSuppli mener OLED vil vokse svært raskt når det tar av.

Riktignok spådde de et salg på 34 000 enheter i fjor, noe som ikke slo til, men de mener det vil bli solgt 2,1 millioner enheter i 2015.

Blir raskt billigere

Ifølge Bloomberg tror koreanske finansfolk at prisen på OLED-TV-er vil gå ned til halvparten eller litt over det i løpet av det kommende året, så litt is i magen er kanskje fornuftig.

Uansett: Følg med her på mandag. Da er vi på plass i Las Vegas for å få med alle årets OLED-nyheter.

Les også:

Dette er TV-standarden produsentene vil satse på  

Neste generasjons TV-teknologi har fått navn

Dette blir elektronikktrendene i 2013

Her er RiksTVs nye PVR  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.