IT

Nå kan du snart få ha mobilen på under hele flyturen

Så lenge du setter den i flymodus.

EU-kommisjonen har lagt fra nye retningslinjer som innebærer at mobiler, nettbrett og eboklesere kan være påslått under hele flyturen.
EU-kommisjonen har lagt fra nye retningslinjer som innebærer at mobiler, nettbrett og eboklesere kan være påslått under hele flyturen. Bilde: Per Erlien Dalløkken
9. des. 2013 - 14:30

«Alt elektronisk utstyr må nå være avslått,» er den vanlige beskjeden fra mannskapet før flyene skal ta av og lande.

Men mandag la EU-kommisjonen i Brussel fram nye retningslinjer som innebærer at mobiltelefoner, lesebrett og ebøker kan være påslått under hele turen så lenge de settes i flymodus først.

Mannskapet har siste ord

Det betyr at passasjerene fortsatt ikke kan ringe, men i det minste spille musikk og ha tilgang til nedlastet materiale uavbrutt. Så lenge de følger med på viktige beskjeder og sikkerhetsinstruksjoner, understreker EUs samferdselskommissær Siim Kallas.

– Mannskapet har siste ord, sier Kallas, og det er nå opp til flyselskapene om de vil ta i bruk de snillere reglene. Kallas regner med endringer i selskapene i løpet av de neste ukene.

Mobildata

– Vi liker alle å holde oss påkoblet, fremholder kommissæren om arbeidet med å lempe på reglene for bruk av elektroniske dingser om bord i fly.

Neste år planlegger Kallas å legge fram nye retningslinjer for bruk av telefonnett og internett om bord i flyene.

Kommisjonen har tidligere tatt til orde for at flyselskapene kan tilby å bruke mobildata under flyging over 3.000 meters høyde.

Les også: Slik påvirker mobilen flyets sikkerhet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.