MOBIL

Nå kan du filme i høyere oppløsning på iPhone

iOS-APP: Ultrakam lar deg ta steget opp fra full HD.

iOS-appen Ultrakam lar deg ta opp video i 2k-oppløsning på iPad og iPhone.
iOS-appen Ultrakam lar deg ta opp video i 2k-oppløsning på iPad og iPhone. Bilde: vfxwarrior.com
Marius ValleMarius ValleJournalist
1. apr. 2014 - 08:39

Smarttelefoner med støtte for videoopptak i 4k-oppløsning har vært på markedet siden i fjor høst, men det er fortsatt mange toppmodeller som ikke har denne muligheten. Det inkluderer Apple iPhone 5S, som kan ta opp video i inntil full HD-oppløsning.

Nå finnes det riktig nok ingen magisk app som lar deg gjøre videoopptak i 4k-oppløsning, men du kan komme halvveis dit med Ultrakam.

LES OGSÅ: 4K er mer enn bare høy oppløsning

Denne appen kan ta video i 2k-oppløsning, eller 2240 x 1672 piksler. Det vil si en 70 prosent økning i oppløsning fra full HD, 1920 x 1080 piksler, skriver utvikleren på sine nettsider.

Oppløsningen gir et sideforhold på omtrent 4:3.

Appen lar deg ta opp video med inntil 24 bilder per sekund, som holder til å gjøre jevne videoopptak. Opptakene gjøres med M-JPEG- eller H.264-kodek, som gir lav komprimering. Videoopptakene tar så mye som 3 GB i minuttet i best kvalitet. I tillegg kan lyd tas opp ukomprimert.

iPhone støtter som kjent ikke minnekort.

LES OGSÅ: Dette kortet lagrer 128 GB

For proffene

Ultrakam er imidlertid ikke rettet mot deg som først og fremst tar video av ungene eller katten. Målgruppen er dem som bruker iPhone eller iPad til forskjellige filmprosjekter.

Appen kan i tillegg ta opp video i lavere oppløsninger, høyhastighetsvideo med 120 bilder pr sekund, og timelapse-opptak.

Om du har iPhone 5 kan du også ta opp video i høyeste oppløsning, men da kun med 20 bilder pr sekund. Høyhastighetsvideoopptak støttes med inntil 60 bilder pr sekund på denne telefonen.

I tillegg har utvikleren lansert en fjenkontroll-app som lar deg styre Ultrakam på en annen iOS-enhet. Den gjør det mulig å endre fokus og eksponering, og å starte og stoppe opptakene.

Ultrakam er utviklet av Hassan Uriostegui, og koster 49 kroner i App Store.

LES OGSÅ:

Aldri mer video på høykant  

Denne appen sender SMS til kjæresten din

Denne vekker deg tidligere om det har snødd

Apper som gjør deg glad for å ha Android

Slik får du varsler på PC-en  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.