T2

Nå kan du få en 40-tommers skjerm på skrivebordet

Og det til en overkommelig pris.

Philips lanserer en 40-tommers desktop-monitor med UHD-oppløsning.
Philips lanserer en 40-tommers desktop-monitor med UHD-oppløsning. Bilde: Philips
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
3. des. 2014 - 19:19

Det er ikke mange årene siden du knapt fikk en 24-tommer til skrivebordsbruk, mens du i dag finner 34- og noen ytterst få 36-tommers monitorer.

Om du vil ha større enn det har du stort sett måttet ha en TV foran deg, noe som absolutt ikke er optimalt, spesielt ikke om TV-en bare har hatt full HD-oppløsning.

40-tommer

Nå lanserer imidlertid MMD, en partner av Philips Monitors, modellen BDM4065UC, en 40-tommers 4K-monitor for skrivebordsbruk. 4K/UHD betyr i denne sammenhengen 3840x2160 piksler, og fordelt ut over 40 tommer gir det en pikseltetthet på cirka 110 PPI.

Til sammenlikning har en 24-tommers skjerm med 1920x1080 en pikseltetthet på cirka 92 PPI, så pikslene bør ikke være veldig synlige fra normal sitteavstand.

– Med klarheten og skarpheten som kjennetegner 4K UHD og 40 tommer skjerm til rådighet, vil brukerne virkelig merke romfølelsen og detaljpresisjonen i alt de gjør – uansett om de jobber med komplekse regneark, presisjonskrevende bildearbeid, spiller spill eller streamer filmer, sier EMEA-sjef Thomas Schade i MMD i en pressemelding.

TEST: iMac 5K Retina: Den nye alt-i-ett-kongen

VA-panel

Skjermen har et VA-panel som tradisjonelt sett har hatt godt kontrastnivå og høy lysstyrke, men dårlig responstid og fargeendringer når du ser på dem fra en annen vinkel enn rett forfra.

Den har kun støtte for 8 bits fargedybde, og bruker såkalt FRC for å øke fargekvaliteten.

Megaskjermen har fire innebygde USB-porter og en liten haug med videoinnganger, nærmere bestemt VGA, DisplayPort, miniDisplayPort, HDMI og MHL-HDMI (som gjør at du kan koble til mobiler med støtte). 

Skjermen er tilgjengelig nå, og har en veiledende pris på 6.999 kroner - aldeles ikke en ublu pris sammenliknet med en rekke av alternativene i 30-tommer-pluss-klassen, gitt at bildekvaliteten er adekvat.

Les også:

TEST: Asus Zenbook UX303LN: Endelig - ultrabooken som også er en brukbar spillmaskin

TEST: Lenovo Thinkpad X1 Carbon Touch: Den har 14-tommers skjerm, er lettere enn en Macbook Air og har åtte timers batterilevetid

TEST: Macbook Pro Retina 15: Så mye Macbook får du for 21.000 kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.