DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Nå har ny entreprenør overtatt driften av riksvegene i Rogaland

Det er lokalkjente folk som skal utføre oppdraget når jærentreprenøren Risa AS overtar driften av riksvegene sør for Boknafjorden og over Agder-grensen til Flekkefjord.

Vegdriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS og avdelingsdirektør Svenn Finden i Statens vegvesen.
Vegdriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS og avdelingsdirektør Svenn Finden i Statens vegvesen. Foto: Daniel Skavland, Risa AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. sep. 2022 - 09:47

Kontrakten varer fem år, fra 1. september i år til 31. august 2027. Kontraktssummen er på 508 millioner kroner  pluss moms. I tillegg har begge parter opsjon for drift i inntil tre nye år.

Kontrakten skal sikre grønnere og mer effektiv drift av vegene i Rogaland sør for Boknafjorden og over fylkesgrensen til Agder.

– Målet er å skape forutsigbar framkommelighet og trafikksikkerhet på en bærekraftig måte, sier prosjektleder Tor Skårland i Statens vegvesen. Hen ser fram til samarbeidet med Risa.

Lokale ringvirkninger

Vegdriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS med spaden med påskriften «Lykke til med ny riks- og europavegkontrakt! 9301 Stavanger 2022-27. Trygt fram sammen». Sistnevnte er et av Vegvesenets slagord, og navnet på en Vegvesenets nasjonale kampanjer for trafikksikkerhet. Foto: Daniel Skavland, Risa AS Vegdriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS med spaden med påskriften «Lykke til med ny riks- og europavegkontrakt! 9301 Stavanger 2022-27. Trygt fram sammen». Foto: <i>Foto:  Daniel Skavland, Risa AS</i>
Vegdriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS med spaden med påskriften «Lykke til med ny riks- og europavegkontrakt! 9301 Stavanger 2022-27. Trygt fram sammen». Sistnevnte er et av Vegvesenets slagord, og navnet på en Vegvesenets nasjonale kampanjer for trafikksikkerhet. Foto: Daniel Skavland, Risa AS Vegdriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS med spaden med påskriften «Lykke til med ny riks- og europavegkontrakt! 9301 Stavanger 2022-27. Trygt fram sammen». Foto: Foto:  Daniel Skavland, Risa AS

Kontrakten sysselsetter totalt 30 årsverk, hvorav 18 for hovedentreprenør Risa som stiller med 25 biler til kontrakten.

Underentreprenører (UE) stiller totalt med 21 kjøretøy og har som hovedoppgave å hjelpe med brøyting og salting.

Underentreprenører på oppdraget første driftsår er Nordbø Maskin (Kvistøy), Gausland Transport (Årdal i Ryfylke), Velde Asfalt AS (Sandnes), Eia Hageservice (Hafrsfjord) og Bjørns Hage og Anlegg (Nærbø).

Totalt bidrar disse med åtte lastebiler og seks traktorer/pick ups i forbindelse med vinterdrift for vegene og gang- og sykkelvegene. 

Ut over vinterdrift benyttes UE i forbindelse med daglig renhold av servicebygg. For denne oppgaven er det inngått kontrakt med Insider Facility Solution AS.

Risa AS er godt kjent i området for den nye kontrakten. Selskapet var entreprenør på driftskontrakt Dalane fra 2003 til 2007, og Stavanger fra 2006 til 2017.

Dette er kontraktsområdet

Verdens lengste undersjøiske tunnel og nye klimakrav er en del oppdraget for riks- og europaveger i kommunene Stavanger, Randaberg, Sandnes, Sola, Gjesdal, Bjerkreim, Eigersund, Lund, Flekkefjord, Strand og Hjelmeland.

Kontrakten omfatter 451 kilometer riksveg (inkludert 100 kilometer gang- og sykkelveg) i et stort og variert område:

  • E39-strekningen fra Mortavika ferjekai i nord og ned over Agder-grensen til Flekkefjord i sør.
  • Riksveg 426 til Egersund.
  • Østover fra Stavanger på riksveg 13 via Ryfylketunnelen (verdens lengste undersjøiske tunnel, 14459 meter, åpnet 30. desember 2019) og opp til Hjelmeland ferjekai.
  • Riksveg 509 via Stavanger lufthavn Sola til Sunde og riksveg 444 til Jæren.

Gjennomsnittlig døgntrafikk varierer fra 2.000 på det laveste og helt opp til 60.000 i by-områder i Stavanger.

Vegvesenets prosjektleder Tor Skårland overrekker Risa AS' prosjektleder Einar Skavland en symbolsk gave: En spade. <i>Foto:  Daniel Skavland, Risa AS</i>
Vegvesenets prosjektleder Tor Skårland overrekker Risa AS' prosjektleder Einar Skavland en symbolsk gave: En spade. Foto:  Daniel Skavland, Risa AS
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.