ASFALT

Nå har NCC kjørt produksjonen i gang på sin nye fabrikk i Eikefjord

NCC Industry har denne våren etablert seg i Førde og asfaltfabrikken i Eikefjord har nettopp startet opp asfaltproduksjonen.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. juni 2020 - 18:00

Med nyetableringen av asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikk i Eikefjord står NCC Industry foran en tøff sesong hvor det skal konkurreres om asfaltjobbene og etablering i asfaltmarkedet i regionen.

Distriktssjef Lasse Tefre opplever at markedet har vært positive til en ny asfaltaktør.

– Vi har brukt mye tid på besøk hos entreprenører og andre kunder. Jeg opplever at markedet tar godt imot oss, sier han.

– Med asfaltfabrikken nå i drift skal vi levere kvalitetsasfalt til markedet. Vi har på grunn av koronasituasjonen blitt noe forsinket. Vi er derfor veldig glade for å være i gang, sier Marius Sande, distriktssjef for asfaltproduksjon i NCC Industry.

Denne uken er NCC Industry i gang med asfaltering for Kinn kommune på Svanøy utenfor Florø.

Russland har siden starten av oktober 2023 mistet nærmere hundre stridsvogner i måneden i gjennomsnitt, men russisk industri er i stand til å erstatte disse tapene, ifølge britisk etterretning. Dette bildet er fra 19. desember 2023.
Les også

Britisk etterretning: Russland kan erstatte over hundre stridsvogner i måneden

Fin ordrebok

Ordreboka er ifølge Tefre fin og nå skal både oppkjørsler, parkeringsplasser og veistrekninger vil få asfalt fra asfaltfabrikken i Eikefjord.

I dag har NCC Industry åtte personer som jobber med asfaltlegging. I tillegg er det tre personer på asfaltfabrikken i Eikefjord. Lasse Tefre ser for seg at vi etter hvert vil være 15-20 personer som vil jobbe med asfaltlegging.

I tillegg til ansatte i NCC vil det også være involvert en del transportører til asfalttransport og mannskap i forbindelse med trafikkdirigering.

Sveriges energiminister og industriminister Ebba Busch og den franske minister for energi, Agnès Pannier-Runacher signerte samarbeidsavtalen i Brussel.
Les også

Skal bygge to store atomkraftverk: Sverige inngår allianse med Frankrike

Dyktige folk og god stemning

Etableringen av asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikk i Eikefjord er en viktig satsing for NCC Industry, som med dette går inn en del av landet hvor de ikke har vært så sterke i asfaltmarkedet. 

– Vi har fått på plass dyktige og erfarne folk på både asfaltproduksjon og legging, som vet hva de snakker om. Dette er en gjeng som med positiv drivkraft vil markere NCC på en svært god måte. Med asfaltfabrikken nå i drift, vil NCC for fullt starte opp en rekke store og små asfaltprosjekter utover asfaltsesongen, sier asfaltdirektør Joar Caspersen.

Les også

T-bane i Oslo står fast i tunnel – må evakueres

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.