MASKINERUTSTYR

Nå er de nye JCB-lasterne her

Etter lansering tidligere i år, er Rosendal Maskin AS nå i full gang med å levere de første enhetene av JCB 413K og 418K. Disse erstatter de tidligere modellene 412K og 416K. Se bildekarusellen av de nye modellene!

11. nov. 2014 - 10:33

Som sin forgjenger 412K, veier den nye 413K 8,5 tonn. Den nye modellen er utstyrt med JCB’s egen 4,8 liters motor, som løser utslippskravene til Steg 3B/Tier 4i uten partikkelfilter og AdBlue.

De nye utslippskravene løses ved hjelp av EGR og Variabel Turbo Geometri. Motoreffekten er øket fra 130HK til 145hk. 6-trinns girkasse fra ZF gir sammen med den store motoren en topphastighet på 50km/t.

 

Øket effekt på motoren

Den populære 10-tonns hjullasteren 416K er nå erstattet av 418K. Ved overgangen til Steg 3B/Tier4i, har JCB beholdt den 6-sylindrede motoren fra Cummins, men øket effekten til hele 173hk.

Også denne motoren løser utslippskravene uten partikkelfilter og AdBlue. Sammen med ZF’s 6-trinnsgirkasse med full lock-up i alle gir, gir den maskinen en hastighet på 50km/t. Lock-up og øket motoreffekt gjør også at den holder hastigheten over 45km/t selv i motbakker.

 

Romslige hytter

Begge modellene er bygget på samme plattform, og har fått den samme romslige hytte. De store glassarealene sammen med det skrånende motorpanseret en overlegen oversiktlighet. Hyttene med et volum hele på 3m, er størst i sin klasse.

Automatisk klimaanlegg er standardutstyr i Norge. Kundene kan selv velge om lasteraggregatet skal betjenes med 3 små spaker, joystick med egen liten spak ved siden av til ekstrahydraulikk, eller joystick med proporsjonalbetjening av ekstrahydraulikk.

Maskinen leveres med bryter for konstant oljemengde, og trinnløs regulering av oljemengden. Kunden har også mulighet til å velge hydraulisk- eller mekanisk hengerfeste med uttak til hydraulikk og bremser til henger. Selv om kundene kan velge akseltype og dekk, lander de fleste på LSD-aksler og Michelin X SNOWPLUS seipede vinterdekk. Kombinasjonen gjør at de fleste slipper både kjetting og pigger.

 

Lettere tilgjengelighet for service

Tilgjengeligheten for service og vedlikehold er forbedret betraktelig. De nye modellene har ett stort motordeksel som gir god tilgang til alle servicepunkter. Batterikassen er flyttet til stigtrinnet under førerdøren, og hovedstrømbryteren flyttet ut samme sted og er tilgjengelig uten å åpne noen deksler.

Begge modellene leveres med 4stk LED arbeidslamper fremover og 4 LED arbeidslamper bakover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.