ENERGI

Nå er Anniken Hauglie i gang som leder for oljebransjens lobbyorganisasjon

Hadde sin første dag i dag.

Anniken Hauglie har i dag sin første dag på jobb som direktør for Norsk olje og gass.
Anniken Hauglie har i dag sin første dag på jobb som direktør for Norsk olje og gass. Foto: Maryam Iqbal Tahir, Norsk olje og gass
Ina AndersenIna AndersenJournalist
27. juli 2020 - 14:43

Anniken Hauglie har startet i stillingen som administrerende direktør for Norsk olje og gass, interesseorganisasjonen for olje og gass-næringen i  Norge. 

Hauglie var arbeids- og sosialminister fra Høyre frem til januar i år, og ble ilagt en seks måneders jobbkarantene. Hun ble ansatt i april, men hadde altså ikke sin første dag før i dag. 

– Jeg har gledet meg til å begynne å jobbe i Norges viktigste næring, som har lagt mye av grunnlaget for den velferden vi i dag setter så stor pris på, og verdiskapingen og kompetansen vi nyter godt av i by og bygd og i næringer langt utover bransjen selv, sier Hauglie i en pressemelding.

– Kompetent og god leder

Hauglie overtar etter Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som på nyåret kunngjorde at han ga seg som leder. Schjøtt-Pedersen hadde da hatt stillingen siden 2015. 

– Med Anniken Hauglie har vi fått en særdeles kompetent og god leder, sier Monica Th. Bjørkmann, styreleder i Norsk olje og gass, i en melding fra organisasjonen da ansettelsen ble kjent. 

Hun er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo og har hatt en rekke stillinger og verv innen politikk, blant annet som byråd i Oslo og drøyt fire år som arbeids- og sosialminister i regjeringen Solberg.

Hauglie var Norges arbeids- og sosialminister fra 16. desember 2015 til 24. januar 2020. Hun gikk ut av regjeringen da Frp valgte å gå ut av regjering, og det ble gjort en rekke omrokeringer av ministerpostene. 

Den siste tiden hennes som minister var preget av Nav-skandalen, hvor minst 80 personer var uriktig dømt for trygdesvindel, og minst 2400 trygdemottakere urettmessig hadde fått krav om tilbakebetaling.

– Gleder meg

Nå er hun klar for å kunne begynne på jobb igjen. 

–  Det har vært uvant ikke å kunne jobbe i en så lang periode, og det har vært et veldig annerledes halvår å måtte stå «på sidelinjen» når man egentlig bare ønsker å bidra. Men nå er det over. Nå gleder jeg meg til å være med og dra lasset, til å bidra til verdiskaping og vekst, til inntekter og velferd, til bærekraft og endringer for fremtiden, sier Hauglie.

Maria Moræus Hanssen.
Les også

Jeg er sikker på at Maria Moræus Hanssen har rett

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.