T2

Nå blir Playstation og Xperia bestevenner

Sonys nye Xperia Z3-serie kan brukes som trådløs skjerm til Playstation 4.

Sonys nye Xperia Z3-serie støtter Remote Play med Playstation 4.
Sonys nye Xperia Z3-serie støtter Remote Play med Playstation 4. Bilde: Sony
Marius ValleMarius ValleJournalist
3. sep. 2014 - 21:25

Med sin nye serie Xperia Z3-nettbrett og -mobiler forsøker Sony å gjøre økosystemet sitt enda litt tettere.

De nye modellene støtter nemlig Remote Play-funksjonen på Playstation 4. Det betyr enkelt og greit at du kan ta med deg spillene fra spillkonsollen over på mobilskjermen.

Etter at du har knyttet en av enhetene til Playstation-konsollen, kan du starte denne fra Z3-enheten og bruke den som ekstern skjerm. Dermed er det ingen behov for å plage resten av stua med FIFA-turneringen du er med i.

Ingen dum idé, og Sony har antakelig et håp om at dette skal friste de til nå over 10 millioner Playstation 4-eierne til å velge et Sony Xperia Z3-produkt neste gang ny mobil eller nytt nettbrett skal handles inn.

Les også: Dette skiller Playstation 4 og Xbox One

Wi-Fi-basert

Remote Play er basert på Wi-Fi. Det sendes en videostrøm med kort forsinkelse fra Playstation til enheten du har koblet til.

I utgangspunktet vil Playstation sette opp et eget nettverk Remote Play-enheten kobler seg til, men tjenesten fungerer også over eksisterende nettverk og via internett.

Det er foreløpig litt uklart hvordan løsningen vil fungere på Z3, da Sony skriver i pressemeldingen at Playstation og Z3-enheten må være koblet til samme trådløse nettverk.

Til nå har Remote Play vært tilgjengelig for eiere av Sonys håndholdte konsoller. Funksjonen er best utviklet til Playstation Vita. Denne håndholdte konsollen har tilsvarende spaker og taster som Playstation-kontrolleren.

Les også: Test av Playstation Vita

Tilbehøret GCM10 lar deg feste sammen nettbrett/mobil og spillkontroll.
Tilbehøret GCM10 lar deg feste sammen nettbrett/mobil og spillkontroll. Sony
Mobiler og nettbrett er imidlertid ikke utstyrt med dette. Sony har løst dette med et tilbehør som lar deg koble sammen Z3 og Playstation-kontrollen din, kalt Game Control Mount GCM10.

Dette er et stativ som du fester begge enhetene til. Mobiler og nettbrett holdes på plass ved hjelp av en sugekopp. Så vidt vi kan se er det ingen kablet forbindelse mellom kontrolleren og Z3-enheten, så enten kobles kontrollen til mobilen direkte, eller til spillkonsollen via Bluetooth som vanlig.

Fungerer også som ekstra skjerm

Z3-enhetene vil for øvrig også kunne fungere som en ekstra skjerm til Playstation hvor du kan se statistikk, kommunisere med andre Playstationbrukere og annet.

Remote Play ble lansert til Playstation 3 og Playstation Portable. Det viste seg imidlertid at funksjonen kun fungerte med et ørlit eknippe spill. Da Playstation 4 ble lansert hadde Sony gjort det mulig å spille praktisk talt alle spill som styres med den vanlige Playstation-kontrollen.

Selv om funksjonen kommer til Z3-modellene er det lite trolig at de vil slippe den løs på konkurrentenes modeller. Eldre Xperia-telefoner og -nettbrett er heller ikke støttet.

Les også: Den mest overbevisende iPhone 6-videoen til nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Husker du Xperia Play?

Dette er for øvrig ikke første gang Sony har forsøkt å gifte Playstation og Xperia. I 2011 lanserte de spillmobilen Xperia Play, som hadde Playstation-taster. Denne ble ingen suksess, og Sony lot kjøperne i stikken da den aldri ble oppgradert forbi Android 2.3. Det skulle også lanseres en mengde Playstation-titler fra 90-tallet, men det ble heller skralt med utvalget.

Det er neppe et marked for spilltelefoner uansett, men dagens lansering kan vise seg å være en bedre match for Xperia- og Playstation-merkenavnene.

Xperia Z3-serien ble lansert i Berlin tidligere i kveld. Den består av telefonene Xperia Z3 og Z3 Compact, og nettbrettet Z3 Tablet Compact med åtte tommers skjerm.

Les mer:

Her er Sonys nye flaggskip-mobil  

Samsungs nye Note har en knekk i skjermen

Snart kan ovnen og kjøleskapet styres fra mobilen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.