VEGMERKING

Mye å gjøre for vegoppmerkere

9. februar er en dato å merke seg for firmaene som driver med vegoppmerking. Da går fristen ut for å gi anbud på fire oppdrag i tre regioner. Før februar er omme, er det anbudsfrist for seks oppdrag til.

Anders Haakonsen
18. jan. 2016 - 11:37

Oppdragene som har frist 9. februar gjelder vegoppmerking i Region midt, vest og sør i tre-årsperioden 2016-2018.

I Region midt ber Vegvesenet om pris på maskinell utlegging av langsgående vegoppmerking med sprayet termoplast på riks- og fylkesveger. Til sammen skal det merkes 3 052 km linjer det første året i kontraktsperioden. Det vil kreve 340 tonn gul termoplast og 332 tonn hvit, i følge Vegvesenets beregninger.

Mellom 70 og 90 % av materialet vil gå til reparasjon av linjer. Resten vil bli lagt på nye dekker og på anlegg som ferdigstilles i kontraktsperioden.

 

To oppdrag i vest

I Region vest er to oppdrag utlyst. Det ene gjelder tverrgående oppmerking med termoplast, det andre gjelder langsgående oppmerking med vannbasert maling.

Vegvesenets beregninger viser at det vil gå med 264 tonn hvit og 50 tonn gul termoplast til tverrgående oppmerking i 2016 og 223 tonn maling til langsgående.

I Region sør er det utlyst et oppdrag som omfatter utlegging av langsgående vegoppmerking med ekstrudert termoplast i Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder. Vegvesenet regner med at det skal merkes mellom 1 200 og 1 300 km linjer pr. år i tre-årsperioden.

 

Mye arbeid i Hedmark og Oppland

Den neste viktige datoen er 16. februar. Da er det anbudsfrist for fem oppdrag i Region øst, fire av dem gjelder vegoppmerking, et gjelder fresing for vegoppmerking. Kontraktsperioden for disse oppdragene er også 2016-2018.

Vegoppmerkingen skal utføres i Hedmark og Oppland. Det første året i kontraktsperioden skal det legges ut 2 138,5 km langsgående oppmerking med ekstrudert termoplast, 770 km med sprayplast og 1 535 km med vannbasert maling. Det skal også legges ut 115,2 tonn hvit termoplast og 20,5 tonn gul termoplast til tverrgående oppmerking.

Fresingen skal utføres i Øsfold, Akershus og Oslo. 290 km veg skal freses hvert år i tre-årsperioden i disse fylkene.

 

Langsgående merking i nord

Det siste oppdraget har frist 23. februar. Det gjelder langsgående merking med vannbasert maling i et område som omfatter Finnmark og det meste av Troms.

I år skal det markeres 3 520 km hvite kantlinjer i dette området. Til det vil det gå med 236 tonn maling.

I motsetning til de øvrige oppdragene har dette en varighet på fire år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.