HYPERLOOP

Musks «hare-kapsel» slo den ferske fartsrekorden på første forsøk

Se video.

Elon Musk applauderer Warr Hyperloop, vinneren av SpaceX Hyperloop Pod Competition II in Hawthorne i California i slutten av august. Nå har Musks egen kapsel satt ny fartsrekord.
Elon Musk applauderer Warr Hyperloop, vinneren av SpaceX Hyperloop Pod Competition II in Hawthorne i California i slutten av august. Nå har Musks egen kapsel satt ny fartsrekord. Bilde: MIKE BLAKE/Scanpix/Reuters
1. sep. 2017 - 19:00

Tidligere denne uken skrev vi om vinneren av en Hyperloop-konkurranse arrangert av Elon Musks SpaceX. Her konkurrerte deltakerne om å utvikle prototyper til SpaceX' testbane i Hawthorne i California i USA.

Det tyske studentlaget Warr Hyperloops kapsel oppnådde en fart på 324 kilometer i timen. Det var rekord.

Enkelte av studentkapslene trengte et hjelpende dytt for å komme i gang, og Tesla og SpaceX hadde derfor utviklet en kapsel for å gjøre nettopp dette. 

I etterkant av konkurransen ble denne hjelpekapselen sendt alene ned testbanen, forteller Tesla-sjefen i et Instagram-innlegg. Den oppnådde en hastighet på 355 kilometer i timen før den tok fyr, skriver Musk.

Dermed slo hjelpekapselen studentenes ferske fartsrekord. 

Trykk på pilen til høyre i Instagram-innlegget for å se video av forsøket (artikkelen fortsetter under Instagram-innlegget):

– Kan komme opp i 500 kilometer i timen

Musk oppgir ikke nærmere spesifikasjoner for hjelpekapselen, men skriver at det kan være mulig å komme opp i over 500 kilometer i timen med noen få justeringer.

Etter en del hypotetisk snakk om Hyperloop, begynner flere å teste konseptet i den virkelige verden. Tidligere i sommer skrev vi om Hyperloop One, som gjennomførte sin første fullskalatest av systemet. De kom opp i 309 kilometer i den siste testen

Ingen av de foreløpige testene er imidlertid i nærheten av å nå målet om å frakte personer i nær lufttette rør i rundt 1200 kilometer i timen.

Samtidig går utviklingen av et beslektet Musk-prosjekt, The Boring Company, videre. Nylig fikk selskapet lov til å bygge en 2,5 kilometer lang testtunnel i Hawthorne.

Bygger egen Hyperloop?

Det spekuleres i om Tesla og SpaceX selv utvikler et Hyperloop-prosjekt. Elon Musk lanserte rørpostkonseptet i 2013, men oppfordret andre til å utvikle det videre. Nå skriver blant annet Futurism at Musk, via The Booring Company, har planer om å bygge sitt eget Hyperloop-system - dette ifølge kilder nær Tesla-sjefen.

Under godkjennelsesprosessen for Hawthorne-tunnelen ble Brett Horton, SpaceX' konstruksjonssjef, spurt om sammenhengen mellom The Boring Company og Hyperloop. Han fortalte at dette på nåværende tidspunkt er to forskjellige ideer, men at man enkelt kan lage tunneler i nært vakuum når man allerede har laget dem vanntette.

– I fremtiden kan vi lage en Hyperloop ut av dette. Men det er ikke det vi gjør nå, fortalte Horton.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

En transkripsjon av møtet med bystyret kan leses på Imgur.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.